EP do 21: Njemačka šampion Evrope!

Seniorski prvak sveta i šampion kontinenta u U-21 uzrastu! I to zahvaljujući sjajnoj, timskoj partiji i perfektnom golu Mičela Vajzera.  Nemci i fudbal - savršena simbioza! Mladi Panceri osvojili prvenstvo Evrope sjajnim lobom Mičela Vajzera.

Fudbal 30.06.2017 | 23:20
EP do 21: Njemačka šampion Evrope!
Španija je bila veliki, apsolutni favorit, ali napušta Poljsku bez trofeja. Titula šampiona Evrope u U21 konkurenciji odlazi u Nemačku, drugi put u istoriji!

Ni Đerar Deulofeu, povratnik u Barselonu, ni Marko Asensio, vezista Reala i strelac gola u finalu Lige šampiona, ni Saul iz Atletika, ni Beljerin iz Arsenala, ni bilo ko među Špancima nije imao rešenje za perfektnu igru mladih "pancera".

NEMAČKA - ŠPANIJA 1:0 (1:0)

Izabranici Stefana Kunca, osvajača seniorskog EP 1996. godine, zaokružili su sjajnih godinu dana rada sa selektorom popevši se na tron Evrope. Neizbežno je istaći - apsolutno zasluženo!

Čvrsti, večeras krunisani šampioni dozvolili su Špancima samo JEDAN udarac u okvir gola.

Za to vreme, kontrolisanom igrom su imali veći posed lopte i jednim, fenomenalnim udarcem glavom Mičela Vajzera, rešili pitanje pobednika. Gol karijere desnog beka Herte!

Činjenica da za Nemce na ovom turniru nisu nastupili ni Gorecka, Džan, Brant, Kimih, Sane, Vajgl i drugi samo daje dodatnu vrednost uspehu generacije rođene 1994. godine i kasnije.

Šampioni Evrope večeras su postali Žulijan Polersbeg, Džeremi Tolijan, Janik Gerhart, Niklas Štark, Maks Mejer, kapiten Maksimilijan Arnold, Serž Gnabri, Mark Oliver Kempf, Mičel Vejzer, Janik Haberer, Maksimilijan Filip i rezervisti Nadijem Amiri, Levin Oztunali i Dominik Tor!

Na putu ka tituli, ušli su u polufinale kao najuspešniji drugoplasirani tim, pobedama nad Češkom i Danskom, uz poraz od Italije, a potom su u finale ušli eliminisavši Englesku na penale.

Nemačka je po drugi put u istoriji postala prvak Evrope u uzrastu do 21 godine!

Panceri su u finalu savladali Španiju sa 1:0 i tako pokazali da su imali snage da se porvu sa supertimom Furije prepunim igrača Real Madrida, Barselone, Atetika - i da ih pobede. Fudbal jeste igra u kojoj pobeđuju Nemci, to se ponovo potvrdilo. Kako su samo lepo neutralisali Saula Njigeza i Marka Asensija, iskoristili svoju šansu, postavili neprobojan zid ispred svog gola i zaključali meč. Doktorska disertacija harizmatičnog selektoraŠtefana Kunca koji je pokazao da ima mnogo talenta za ovaj posao.

Njegovi igrači su učinili da Furija umesto žive vatre bude samo pepeo na terenu, bleda senka prethodnih partija. Kao da nisu došli na utakmicu, tako su izgledali igrači u crvenim dresovima.

Glavni navalni igrači su bili daleko od gola, bilo je dosta grešaka u poslednjoj liniji, a i ono što su uspeli da izgrade kroz akcije sprečio je golman Polersbek. Jako tanka partija Furije tokom većeg dela meča.

Nemačka je zasluženo postala prvak Evrope!

Španci su na početku igrali tako što  je Džoni bio na levom boku išao prilično visoko za poziciju beka i pritiskao Nemce davajući ispomoć Asensiju. Ipak, prvo je pripretio Mejer, pogodio stativu i izmamio uzdahe 15.000 duša na stadionu Krakovije.

Bilo je to baš blizu baš kao kada je Beljerin pucao glavom posle centaršuta Sebaljosa i za malo šutirao pored gola. Videlo se da su finalisti ušli otvoreno u meč i to je garantovalo dobar fudbal u borbi za trofej. Gnabri je brzinom pravio probleme Špancima, ali je Arizabalaga bio ponovo sto odsto u meču i nije dozvoljavao Pancerima da ga iznenade u nekoliko situacija.

Iako je ovaj tim Španije toliko snažan da bi lako mogao da se nosi sa mnogim seniorskim reprezentacijama sveta, Nemci su odlično parirali u posedu lopte, imali inicijativu i to nije nešto što je bilo očekivano. Malo su se igrači Štefana Kunca previše igrali u zadnjoj liniji, imali su nekoliko baš nezrelih poteza i to je moglo da ih košta. Saul Njigez je bio bez energije, Beljerin nije imao kontrolu u defanzivi.

Kada se podvuče crta  Nemci su bili bolji rival u prvom poluvremenu i to su materijalizovali golom Mičela Vajzera u 40. minutu. Ponovo je Toljan probio po desnoj strani, a fudbaler Herte Mičel Vajzer je veoma lepim udarcem glavom prebacioArizabalagu i postigao veoma efektan pogodak za 1:0.

Očekivalo se da Španci probaju da odgovore na ovaj izazov u kom se nisu nalazili tokom turnira. Bila je veća energija kod igrača Alberta Seladesa, a Nemci su počeli i malo grublje da igraju i seku napade oštrim startovima.

Na isteku sat vremena igre se ponovo probudio Saul kao i protiv Italije, pucao sa ivice šesnaesterca, ali je Polersbek ponovo pokazao da će biti veliko pojačanje za Hamburger, odlično je intervenisao na pola sata pre kraja utakmice. I kad god bi Španci napali, Nemci bi  odmah udarili još  jače, pa su imali par šansi preko Gnabrija, Olivera Kampfa, Vajzera...

Sebaljos je na drugoj strani imao veoma dobar pokušaj, lopta  je prošla tik pored stative, pokušao je i Deulofeu, bila je to prava opsada gola Nemačke... Ali, na kraju, Panceri su odradili ono što  su želeli.  Ono zbog čega su i došli u Poljsku.

Trofej je njihov.

Fudbal i Nemci... Savršena simbioza, pokazalo se po ko zna koji put.



NEMAČKA - ŠPANIJA 1:0 (1:0)
/Vajzer 40/

Stadion Krakovije
Gledalaca: 15.000
Sudija: Benoa Bastijan

NEMAČKA (4-1-4-1): Polerzbek - Toljan, Štark, Kemf, Gerhart - Haberer - Vajzer, Majer, Arnold, Gnabri - Filip

ŠPANIJA (4-3-3): Arizabalaga - Beljerin, Mere, Valjeho, Džoni - Njigez, Ljorente, Sebaljos - Asensio, Ramirez, Deulofeu

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar