Ово је највећи водени парк Европе

Педесетак километара од Берлина, у бившем ваздухопловном хангару, сместио се највећи тропски водени парк у Европи. Тропицал Исланд Ресорт простире се на 6. 47 хектара, а одједном може да угости чак 6. 000 посетилаца. Најбоље од свега? Отворен је током целе године.

Путовања 30.06.2017 | 13:06
Ово је највећи водени парк Европе
У хангару владају прави тропски услови – топло је и влажно, независно од спољашњих временских прилика.

Парком доминира кишна шума која се протеже на 10.000 квадратних метара и састоји од 50.000 биљака. Она је дом и разним тропских животиња, попут фламингоса, паунова и црвено-модрих ара.

Намењен је гостима свих генерација и профила. За децу је резервисан "Тропино Цлуб" који нуди вожњу минибродовима, забавне тобогане и водене игре уз које им никад неће бити досадно.

Одрасли могу да се опусте у лагуни која је направљена по узору на балијске, уживају у сауни или другим спа услугама и окупају се у такозваном "тропском мору“, које прекрива површину величине три олимпијска базена.

У оквиру воденог парка можете да једете у чак шест ресторана, који служе све од хамбургера и пица до азијске кухиње, али и преспавате у шатору. "Тропицал Исланд Ресорт" омогућава и камповање у оквиру воденог парка по цени од 26 евра.

Прошле године отворен је и спољашњи део по имену Амазонија, коју је због температура најбоље посетити у летњим месецима.

Како изгледа највећи тропски водени парк под кровом у Европи, погледајте у видеу.


Б 92
фото:интерент

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Ана

01.07.2017 11:16

Свега има али нема сунца. Гдје ће се туристу сунчати и добити бронзану боју.

ОДГОВОРИТЕ