Ovo je najveći vodeni park Evrope

Pedesetak kilometara od Berlina, u bivšem vazduhoplovnom hangaru, smestio se najveći tropski vodeni park u Evropi. Tropical Island Resort prostire se na 6. 47 hektara, a odjednom može da ugosti čak 6. 000 posetilaca. Najbolje od svega? Otvoren je tokom cele godine.

Putovanja 30.06.2017 | 13:06
Ovo je najveći vodeni park Evrope
U hangaru vladaju pravi tropski uslovi – toplo je i vlažno, nezavisno od spoljašnjih vremenskih prilika.

Parkom dominira kišna šuma koja se proteže na 10.000 kvadratnih metara i sastoji od 50.000 biljaka. Ona je dom i raznim tropskih životinja, poput flamingosa, paunova i crveno-modrih ara.

Namenjen je gostima svih generacija i profila. Za decu je rezervisan "Tropino Club" koji nudi vožnju minibrodovima, zabavne tobogane i vodene igre uz koje im nikad neće biti dosadno.

Odrasli mogu da se opuste u laguni koja je napravljena po uzoru na balijske, uživaju u sauni ili drugim spa uslugama i okupaju se u takozvanom "tropskom moru“, koje prekriva površinu veličine tri olimpijska bazena.

U okviru vodenog parka možete da jedete u čak šest restorana, koji služe sve od hamburgera i pica do azijske kuhinje, ali i prespavate u šatoru. "Tropical Island Resort" omogućava i kampovanje u okviru vodenog parka po ceni od 26 evra.

Prošle godine otvoren je i spoljašnji deo po imenu Amazonija, koju je zbog temperatura najbolje posetiti u letnjim mesecima.

Kako izgleda najveći tropski vodeni park pod krovom u Evropi, pogledajte u videu.


B 92
foto:interent

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Ana

01.07.2017 13:16

Svega ima ali nema sunca. Gdje će se turistu sunčati i dobiti bronzanu boju.

ODGOVORITE