Матић и Мурињо: Није увијек све било идеално...

У односу српског фудбалера и португалског менаџера било је великих успеха, као и неразумевања, иако никад и непријатељства.

Фудбал 28.06.2017 | 21:00
Матић и Мурињо: Није увијек све било идеално...
Годину после растанка са Немањом Матићем, Жозе Мурињо схватио је да је најбољи српски везиста чинилац који му је заиста неопходан.

То је знао када га је 2014. вратио из Бенфике у Челси за 25 милиона евра, то зна и сада, када га из Челсија доводи у Манчестер јунајтед, за 45,5 милиона евра и спектакуларну недељну плату, од чак 176 хиљада евра!

Међутим, то што се поштују и што "Посебни" зна да Матић вреди толики новац, не значи да и међу њима није било трзавица.

На почетку сезоне 2015/16, најлошије у новијој историји Челсија, Мурињо је отворено критиковао Матића. Између осталог, наводно му је пред тимом "гађао сујету", оптужбама да му је потребно "потребно много контаката да би контролисао лопту". Годину пре тога заједно су освојили Премијер лигу, доминантно запосевши енглески врх.

Исте јесени, догодио се и моменат о којем је Матић отворено говорио и прошле јесени, након растанка са Португалцем.

У питању је био меч против Саутемптона, који су "плавци" изгубили 1:3 и у којем је Матић уведен у игру на полувремену, па био замењенен само двадесетак минута касније.

"Како сам се осећао? Ужасно...", искрено је говорио Немања о том тренутку.

Иако је оћутао и мирно сео на клупу, у Матића је кувало.

"Наравно да таква замена није најгора ствар која може да вам се догоди, али верујте да није лако изборити се са тим. То може да разуме само онај ко се бавио фудбалом", рекао је Матић, између осталог, о тој утакмици.

Међутим, да посреди није било озбиљне свађе доказано је и овог лета, веома конкретно, као и већ те зиме, када је Матић веома оштро поручио да су само идиоти писали о њиховом лошем односу.

Наредних дана, Србин и Португалац ће се поново наћи на истој страни, на почетку још једног амбициозног подухвата - повратка Манчестер јунајтеда на врх Премијер лиге.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар