Matić i Murinjo: Nije uvijek sve bilo idealno...

U odnosu srpskog fudbalera i portugalskog menadžera bilo je velikih uspeha, kao i nerazumevanja, iako nikad i neprijateljstva.

Fudbal 28.06.2017 | 21:00
Matić i Murinjo: Nije uvijek sve bilo idealno...
Godinu posle rastanka sa Nemanjom Matićem, Žoze Murinjo shvatio je da je najbolji srpski vezista činilac koji mu je zaista neophodan.

To je znao kada ga je 2014. vratio iz Benfike u Čelsi za 25 miliona evra, to zna i sada, kada ga iz Čelsija dovodi u Mančester junajted, za 45,5 miliona evra i spektakularnu nedeljnu platu, od čak 176 hiljada evra!

Međutim, to što se poštuju i što "Posebni" zna da Matić vredi toliki novac, ne znači da i među njima nije bilo trzavica.

Na početku sezone 2015/16, najlošije u novijoj istoriji Čelsija, Murinjo je otvoreno kritikovao Matića. Između ostalog, navodno mu je pred timom "gađao sujetu", optužbama da mu je potrebno "potrebno mnogo kontakata da bi kontrolisao loptu". Godinu pre toga zajedno su osvojili Premijer ligu, dominantno zaposevši engleski vrh.

Iste jeseni, dogodio se i momenat o kojem je Matić otvoreno govorio i prošle jeseni, nakon rastanka sa Portugalcem.

U pitanju je bio meč protiv Sautemptona, koji su "plavci" izgubili 1:3 i u kojem je Matić uveden u igru na poluvremenu, pa bio zamenjenen samo dvadesetak minuta kasnije.

"Kako sam se osećao? Užasno...", iskreno je govorio Nemanja o tom trenutku.

Iako je oćutao i mirno seo na klupu, u Matića je kuvalo.

"Naravno da takva zamena nije najgora stvar koja može da vam se dogodi, ali verujte da nije lako izboriti se sa tim. To može da razume samo onaj ko se bavio fudbalom", rekao je Matić, između ostalog, o toj utakmici.

Međutim, da posredi nije bilo ozbiljne svađe dokazano je i ovog leta, veoma konkretno, kao i već te zime, kada je Matić veoma oštro poručio da su samo idioti pisali o njihovom lošem odnosu.

Narednih dana, Srbin i Portugalac će se ponovo naći na istoj strani, na početku još jednog ambicioznog poduhvata - povratka Mančester junajteda na vrh Premijer lige.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar