Ранијери: Желим да заборавим Лестер!

Емотивни наступ новог тренера Нанта. . .

Фудбал 27.06.2017 | 09:45
Ранијери: Желим да заборавим Лестер!
Клаудио Ранијери јуче је и званично преузео кормило француског прволигаша Нанта и већ на првом кораку изненадио је новинаре изјавом да жели да заборави епизоду са Лестером. Италијански стручњак вратио се у француски фудбал са жељом да буде једнако успешан као и претходни пут када је вратио Монако из друге лиге у елиту.

Ипак, многи су га опет чачкали за причу о Лестеру.

„То је било фантастично искуство. Моја љубав према навијачима продубила се након емотивог растанка који су ми уприличили. Али, право је време да заборавим Лестер. Желим то искрено. Тај успех је био јединствен, али сада сам стигао у клуб који је осам пута био шампион Француске, са сјајним условима и почаствован сам што сам преузео Нант“, рекао је Ранијери.

Римљанина очекује тежак посао, јер мора да надогради солидан успех и седмо место које су Канаринци освојили са Португалцем Сержом Консеисаом на клупи.

„Гледао сам доста утакмица Нанта прошле сезоне. Нећу да причам о именима која су ми се свидела, али могу да кажем да је тим квалитетан. Видео сам их у обе ситауције, и када губе и када побеђују, али желим да видим и да пате због клуба, због тима. Јединство ми је врло важно, а сваки тренер који је играо фудбал зна колико је оно битно. Консеисао је имао сјајну тактику, а ја не планирам доста тога да мењам. Надоградићу његов посао, он је играо у Италији, ја сам Италијан, припадамо истој школи“, напоменуо је Ранијери.   

Прослављени тренер каже и да му мотива не недостаје иако је зашао у 65. годину.

„Морам самоме себи свакога дана да се доказујем. Направио сам каријеру, али желим да се докажем и у Нанту. Моја страст и љубав према фудбалу и играчима су огромни. Нервозан сам када седим кући са женом, више волим да сам на терену. И моја супруга каже да сам тако подношљивији, зато ми фудбал недостаје. Не кажем да ћемо освојити ово или оно, али тренираћемо да постигнемо лепе ствари. Француска је земља добрих вина и имам пуно разлога да уживам“, поручио је шмекерски на крају Клаудио Ранијери.

ФОТО: Асцтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар