Ranijeri: Želim da zaboravim Lester!

Emotivni nastup novog trenera Nanta. . .

Fudbal 27.06.2017 | 09:45
Ranijeri: Želim da zaboravim Lester!
Klaudio Ranijeri juče je i zvanično preuzeo kormilo francuskog prvoligaša Nanta i već na prvom koraku iznenadio je novinare izjavom da želi da zaboravi epizodu sa Lesterom. Italijanski stručnjak vratio se u francuski fudbal sa željom da bude jednako uspešan kao i prethodni put kada je vratio Monako iz druge lige u elitu.

Ipak, mnogi su ga opet čačkali za priču o Lesteru.

„To je bilo fantastično iskustvo. Moja ljubav prema navijačima produbila se nakon emotivog rastanka koji su mi upriličili. Ali, pravo je vreme da zaboravim Lester. Želim to iskreno. Taj uspeh je bio jedinstven, ali sada sam stigao u klub koji je osam puta bio šampion Francuske, sa sjajnim uslovima i počastvovan sam što sam preuzeo Nant“, rekao je Ranijeri.

Rimljanina očekuje težak posao, jer mora da nadogradi solidan uspeh i sedmo mesto koje su Kanarinci osvojili sa Portugalcem Seržom Konseisaom na klupi.

„Gledao sam dosta utakmica Nanta prošle sezone. Neću da pričam o imenima koja su mi se svidela, ali mogu da kažem da je tim kvalitetan. Video sam ih u obe sitaucije, i kada gube i kada pobeđuju, ali želim da vidim i da pate zbog kluba, zbog tima. Jedinstvo mi je vrlo važno, a svaki trener koji je igrao fudbal zna koliko je ono bitno. Konseisao je imao sjajnu taktiku, a ja ne planiram dosta toga da menjam. Nadogradiću njegov posao, on je igrao u Italiji, ja sam Italijan, pripadamo istoj školi“, napomenuo je Ranijeri.   

Proslavljeni trener kaže i da mu motiva ne nedostaje iako je zašao u 65. godinu.

„Moram samome sebi svakoga dana da se dokazujem. Napravio sam karijeru, ali želim da se dokažem i u Nantu. Moja strast i ljubav prema fudbalu i igračima su ogromni. Nervozan sam kada sedim kući sa ženom, više volim da sam na terenu. I moja supruga kaže da sam tako podnošljiviji, zato mi fudbal nedostaje. Ne kažem da ćemo osvojiti ovo ili ono, ali treniraćemo da postignemo lepe stvari. Francuska je zemlja dobrih vina i imam puno razloga da uživam“, poručio je šmekerski na kraju Klaudio Ranijeri.

FOTO: Asction Images

Komentari / 0

Ostavite komentar