Три вјежбе да затегнете ноге и задњицу

Уз овај забаван тренинг врло брзо се постижу и жељени резултати.

Здравље 26.06.2017 | 14:34
Три вјежбе да затегнете ноге и задњицу
КРИЛАТИЦА чувеног римског песника "у здравом телу здрав дух" могла би да послужи као мотив да се затегну мишићи и обликује тело. Јер задовољство изгледом на физичком плану у великој мери може да разгали и душу. Осим мотива битна је и воља за вежбањем, јер једино тако може да се нађе времена да се сваки или сваки други дан тренира.

Део тела који готово највише доприноси добром изгледу фигуре су затегнути мишићи задњице и ногу. Зато, ако су вам помало досадили искораци и чучњеви, предлажемо вам вежбе са великом пилатес лоптом. Оне су посебне јер су за већину забавне, а најважније је да врло брзо дају резултат.

Пре него што почнете да вежбате, важно је да се добро загрејете лаганим трчањем, а након извођења вежби обавезно истегните мишиће.


ПОДИЗАЊЕ КАРЛИЦЕ

ЛЕЗИТЕ на леђа и петама придржавајте лопту. Затим благо савијте колена и издигните задњицу од подлоге док листови остају паралелни са подом. Руке испружите поред тела и оне су вам главни ослонац. Стопалима лагано заролајте лопту ка себи, тако да вам кукови и задњица стоје у истој равни, а да цело стопало буде наслоњено на лопту. Бутине и листови треба да образују троугао.


ИЗДРЖАЈ

ЛЕЗИТЕ на стомак. Лопту држите међу листовима и стопалима. Руке испружите изнад главе, а главу благо одигните од подлоге тако да буде у истој равни са кичмом. Истовремено подижите лопту и руке од подлоге. При подизању додатно стежите мишиће ногу и задњице. Задржите напети положај 10 секунди, па се опсутите. Вежбу поновите 10 пута.

ОПТЕРЕЋЕЊЕ ЗА НОГЕ

ЛЕЗИТЕ на стомак, подигните се на руке, а стопала и потколенице ослоните на лопту. Руке не савијајте у лактовима, а глава и кичма требало би да буду у истој равни. Вежба се састоји у томе да лагано подижете једну ногу и вратите је до лопте, али не наслањајући се на њу. Урадите од 10 до 12 понављања, а затим промените ногу. При подизању ноге важно је да учврстите задњицу, али и да пупак што више привучете кичми ради боље равнотеже.


САВЕТ ПЛУС: 10 чучњева чим устанете

ФИТНЕС стручњаци саветују да је за постизање добре форме неопходно време и посвећеност, а за њено одржавање усвајање одређених навика. Зато, уколико желите да будете фит, важно је да:

- Започнете дан уз чашу лимуна у млакој води;

- Урадите 10 чучњева или трбушњака за добро јутро или лаку ноћ;

- Пазите да пијете довољно течности;

- Редовно се истежете;

- Не ограничавате унос поврћа;

- Размишљате позитивно;

- Не гладујете већ редовно вежбате или тренирате.

Новости
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар