Креатор пријетио Пленковићу?

Један 45-годишњи мушкарац из Ријеке приведен је због претње коју је на Фејсбуку упутио хрватском премијеру Андреју Пленковићу и одређен му је истражни затвор.

Регион 25.06.2017 | 19:55
Креатор пријетио Пленковићу?
Како преносе хрватски медији, он је приведен уз кривичну пријаву Општинском државном тужилаштву у Дубровнику.

Ријечанин је приведен због основане сумње да је починио два кривична дела претње, пише "Дубровачки вјесник", а преноси Индеx.хр.

"Треба ликвидирати и тебе и целу хрватску владу. Кад ми дођемо на власт у Ријеци...", наводно је део претеће поруке коју је Рјечанин послао Пленковићу преко Фејсбука.

Како хрватски медији незванично сазнају, полиција је утврдила да је претња премијеру упућена из насеља Суђурађ на острву Шипану, а да је њен аутор сувласник изнајмљене галерије и сувенирнице "Елафити" Карт Мелони Хомолка из Ријеке, који је познат и по надимку "Уметник" и као модни дизајнер и аутор сувенира од камена, керамике и дрвета.

Он је, наводно, одмах признао да је премијеру претио и то у припитом стању.

Како се наводи на сајту хрватског државног тужилаштва, он је осумњичен и да је незадовољан радом комисије једне државне институције са своје и-мејл адресе упутио електронску поруку претећег садржаја седморици њених чланова.

Мештани претпостављају да је претњу премијеру и запосленима локалног завода упутио јер није добио подстицаје из ЕУ фондова које је очекивао за своју галерију на Елафитима, пише "Дубровачки вјесник".

Због наводних претњи Пленковићу путем Фејсбука недавно је приведен и један младић, којем је одређено 15 дана истражног затвора

Младић (21) је ухапшен када је дошао у Хрватску из Аустрије где живи због претњи које је још у априлу упутио премијеру.

Њему је истражни затвор одређен због опасности од понављања казненог дела.

Због претњи премијеру може бити осуђен на пет година затвора, напомиње Индеx.хр.

(Агенције)

Коментари / 0

Оставите коментар