Kreator prijetio Plenkoviću?

Jedan 45-godišnji muškarac iz Rijeke priveden je zbog pretnje koju je na Fejsbuku uputio hrvatskom premijeru Andreju Plenkoviću i određen mu je istražni zatvor.

Region 25.06.2017 | 19:55
Kreator prijetio Plenkoviću?
Kako prenose hrvatski mediji, on je priveden uz krivičnu prijavu Opštinskom državnom tužilaštvu u Dubrovniku.

Riječanin je priveden zbog osnovane sumnje da je počinio dva krivična dela pretnje, piše "Dubrovački vjesnik", a prenosi Index.hr.

"Treba likvidirati i tebe i celu hrvatsku vladu. Kad mi dođemo na vlast u Rijeci...", navodno je deo preteće poruke koju je Rječanin poslao Plenkoviću preko Fejsbuka.

Kako hrvatski mediji nezvanično saznaju, policija je utvrdila da je pretnja premijeru upućena iz naselja Suđurađ na ostrvu Šipanu, a da je njen autor suvlasnik iznajmljene galerije i suvenirnice "Elafiti" Kart Meloni Homolka iz Rijeke, koji je poznat i po nadimku "Umetnik" i kao modni dizajner i autor suvenira od kamena, keramike i drveta.

On je, navodno, odmah priznao da je premijeru pretio i to u pripitom stanju.

Kako se navodi na sajtu hrvatskog državnog tužilaštva, on je osumnjičen i da je nezadovoljan radom komisije jedne državne institucije sa svoje i-mejl adrese uputio elektronsku poruku pretećeg sadržaja sedmorici njenih članova.

Meštani pretpostavljaju da je pretnju premijeru i zaposlenima lokalnog zavoda uputio jer nije dobio podsticaje iz EU fondova koje je očekivao za svoju galeriju na Elafitima, piše "Dubrovački vjesnik".

Zbog navodnih pretnji Plenkoviću putem Fejsbuka nedavno je priveden i jedan mladić, kojem je određeno 15 dana istražnog zatvora

Mladić (21) je uhapšen kada je došao u Hrvatsku iz Austrije gde živi zbog pretnji koje je još u aprilu uputio premijeru.

Njemu je istražni zatvor određen zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog dela.

Zbog pretnji premijeru može biti osuđen na pet godina zatvora, napominje Index.hr.

(Agencije)

Komentari / 0

Ostavite komentar