Лалатовићу, не можеш да сједиш на двије столице!

Ово није у реду према Пауновићу! Српски тренери критички расположени после краха младе репрезентације у Пољској, Антић каже да код нас нико неће да се бави проблемима.

Фудбал 25.06.2017 | 21:45
Лалатовићу, не можеш да сједиш на двије столице!
Крах младе репрезентације на Првенство Европе у Пољској и даље је једна од централних тема у овдашњој спортској јавности. Да су Орлићи морали више - јесу. Да су нас на више од бода на три утакмице навикли - и то стоји. А да проблеми нису само у игри указао је некадашњи селектор кадетске, потом и А селекције Љубинко Друловић.

Њему се не свиђа што је шансу да на континенталној смотри најбољих репрезентација за узраст до 21 године добио Ненад Лалатовић, актуелни шеф стручног штаба Чукаричког. Подсетимо, Лалатовићу је Фудбалски савез Србије дозволио да истовремено обавља два посла, иако је минуле јесени, примера ради, такву могућност ускратио Илији Столици, тадашњем тренеру Вождовца и стратегу омладинске репрезентације.

„Никад нисам био за то да се ради на две столице. То је била грешка, сматрам да се треба усредсредити на један посао. На пример, ја нисам хтео да водим и репрезентацију Македоније и Партизан, него сам прво решио ствари са тамошњим савезом, тек онда преузео црно-беле. Требало је пустити бившег селектора Томислава Сивића да заврши посао. Ненаду Лалатовићу, колико год да је добар стручњак, тешко је да се концентрише на два посла одједном. Проблем је био и што неки од фудбалера нису играли стандардно у својим клубовима, па им се то одразило на форму. Очекивао сам много више од појединаца“, појаснио је у разговору за дневни лист Ало Љубинко Друловић који је 2013. у Литванији са кадетима Србије постао првак Европе.

Из те генерације у Пољској су се нашли капитен Урош Ђурђевић, затим Александар Чаврић,Милош Вељковић, Немања Максимовић, Огњен Ожеговић, Мијат Гаћиниовић и Александар Филиповић. Тад на врху Европе, сад ни групу да продђу.

„Нормално је да се деси неуспех, ово не сме да баци сенку на прешађње резултате. Не треба их сада осуђивати. Много су дали нашем фудбалу и надам се да ће извући поуке које ће им користити у будућности. Заиста верујем да ће у сениорској конкуренцији увесељавати наш народ“, додао је Љубинко Друловић.

У анкети међу нашим тренерима Курир се позабавио изјавом Ненада Лалатовића да његов тим у Пољској није имао среће каква је, сматра селектор, пратила Вељка Пауновића на Новом Зеланду пре два лета.

„Ту причу о срећи и несрећи смо чули одавно. Није то у реду према Пауновићу. Све је ствар система. Погледајте у Шпанији, селектору Селадесу је помоћник селектор У19 репрезентације, а Селадес ће бити помоћник у старијој селекцији. Тако треба да се ради, али то код нас неће бити. Ми се не бавимо проблемима. Морамо да их препознамо, па решавамо, а то неће нико да ради“, сматра један од наших најбољих тренера свих времена Радомир Антић.

Слично мишљење дели и прекаљени Илија Петковић.

„Нема у фудбалу среће. Има само покажи шта знаш. Оно што произведеш требало би да реализујеш. Узмеш несрећу, реалзујеш шансе и претвориш је у срећу. Нисмо прошли и сад би требало да видимо где смо. Односно, да видимо где смо грешили, па да те грешке исправимо. Међу тим момцима има одличних играча који би за неколико година требало да буду носиоци игре А тима“, додао је бивши селектор.

Знатно умеренији у критикама био је Горан Стевановић, али и он је за то да постоји систем. И да се зна шта је циљ.

„Смисао свега у млађим катерогијама је да ту буде играча за А тим, за најјачу репрезентацију. А ми их сад имамо. Још кад смо пред Нови Зеланд избацили Шпанију рекао сам да мењам резултат за једног Иска или неколико година старијег Инијесту. А сви знамо ко су њих двојица сада. Није најважнији резултат, него чињеница да међу тим момцима има оних који могу у најјачу селекцију“, појаснио је Горан Плави Стевановић за Курир.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар спорт

Коментари / 0

Оставите коментар