Lalatoviću, ne možeš da sjediš na dvije stolice!

Ovo nije u redu prema Paunoviću! Srpski treneri kritički raspoloženi posle kraha mlade reprezentacije u Poljskoj, Antić kaže da kod nas niko neće da se bavi problemima.

Fudbal 25.06.2017 | 21:45
Lalatoviću, ne možeš da sjediš na dvije stolice!
Krah mlade reprezentacije na Prvenstvo Evrope u Poljskoj i dalje je jedna od centralnih tema u ovdašnjoj sportskoj javnosti. Da su Orlići morali više - jesu. Da su nas na više od boda na tri utakmice navikli - i to stoji. A da problemi nisu samo u igri ukazao je nekadašnji selektor kadetske, potom i A selekcije Ljubinko Drulović.

Njemu se ne sviđa što je šansu da na kontinentalnoj smotri najboljih reprezentacija za uzrast do 21 godine dobio Nenad Lalatović, aktuelni šef stručnog štaba Čukaričkog. Podsetimo, Lalatoviću je Fudbalski savez Srbije dozvolio da istovremeno obavlja dva posla, iako je minule jeseni, primera radi, takvu mogućnost uskratio Iliji Stolici, tadašnjem treneru Voždovca i strategu omladinske reprezentacije.

„Nikad nisam bio za to da se radi na dve stolice. To je bila greška, smatram da se treba usredsrediti na jedan posao. Na primer, ja nisam hteo da vodim i reprezentaciju Makedonije i Partizan, nego sam prvo rešio stvari sa tamošnjim savezom, tek onda preuzeo crno-bele. Trebalo je pustiti bivšeg selektora Tomislava Sivića da završi posao. Nenadu Lalatoviću, koliko god da je dobar stručnjak, teško je da se koncentriše na dva posla odjednom. Problem je bio i što neki od fudbalera nisu igrali standardno u svojim klubovima, pa im se to odrazilo na formu. Očekivao sam mnogo više od pojedinaca“, pojasnio je u razgovoru za dnevni list Alo Ljubinko Drulović koji je 2013. u Litvaniji sa kadetima Srbije postao prvak Evrope.

Iz te generacije u Poljskoj su se našli kapiten Uroš Đurđević, zatim Aleksandar Čavrić,Miloš Veljković, Nemanja Maksimović, Ognjen Ožegović, Mijat Gaćiniović i Aleksandar Filipović. Tad na vrhu Evrope, sad ni grupu da prodđu.

„Normalno je da se desi neuspeh, ovo ne sme da baci senku na prešađnje rezultate. Ne treba ih sada osuđivati. Mnogo su dali našem fudbalu i nadam se da će izvući pouke koje će im koristiti u budućnosti. Zaista verujem da će u seniorskoj konkurenciji uveseljavati naš narod“, dodao je Ljubinko Drulović.

U anketi među našim trenerima Kurir se pozabavio izjavom Nenada Lalatovića da njegov tim u Poljskoj nije imao sreće kakva je, smatra selektor, pratila Veljka Paunovića na Novom Zelandu pre dva leta.

„Tu priču o sreći i nesreći smo čuli odavno. Nije to u redu prema Paunoviću. Sve je stvar sistema. Pogledajte u Španiji, selektoru Seladesu je pomoćnik selektor U19 reprezentacije, a Selades će biti pomoćnik u starijoj selekciji. Tako treba da se radi, ali to kod nas neće biti. Mi se ne bavimo problemima. Moramo da ih prepoznamo, pa rešavamo, a to neće niko da radi“, smatra jedan od naših najboljih trenera svih vremena Radomir Antić.

Slično mišljenje deli i prekaljeni Ilija Petković.

„Nema u fudbalu sreće. Ima samo pokaži šta znaš. Ono što proizvedeš trebalo bi da realizuješ. Uzmeš nesreću, realzuješ šanse i pretvoriš je u sreću. Nismo prošli i sad bi trebalo da vidimo gde smo. Odnosno, da vidimo gde smo grešili, pa da te greške ispravimo. Među tim momcima ima odličnih igrača koji bi za nekoliko godina trebalo da budu nosioci igre A tima“, dodao je bivši selektor.

Znatno umereniji u kritikama bio je Goran Stevanović, ali i on je za to da postoji sistem. I da se zna šta je cilj.

„Smisao svega u mlađim katerogijama je da tu bude igrača za A tim, za najjaču reprezentaciju. A mi ih sad imamo. Još kad smo pred Novi Zeland izbacili Španiju rekao sam da menjam rezultat za jednog Iska ili nekoliko godina starijeg Inijestu. A svi znamo ko su njih dvojica sada. Nije najvažniji rezultat, nego činjenica da među tim momcima ima onih koji mogu u najjaču selekciju“, pojasnio je Goran Plavi Stevanović za Kurir.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Star sport

Komentari / 0

Ostavite komentar