Лион се појачава из Реала!

Олимпик води Реаловог нападача у Лион! Додуше, део ће остати у власништву Краљевског клуба.

Фудбал 26.06.2017 | 16:00
Лион се појачава из Реала!
Све је ближе договору. Маријано Дијаз иде из Мадрида, пошто је схватио да, иако је играо сасвим добро када је добијао шансу, за њега једноставно нема места у Реал. Неколико клубова је било више него заинтересовано да доведе шпанског нападача, али утисак је да ће његова наредна дестинација бити - лионски Олимпик.

Више је разлога који Лион чине добрим избором. Под број један. Александар Лаказет скоро сигурно иде, па ће бити простора да се нови нападач истакне. Олимпик је на добром путу да договори и долазак Бертранда Траореа из Челсија. Начелни договор са лондонским клубом већ је постигнут.

Није далеко ни договор са Реалом. Олимпик ће за Дијаза издвојити око 10.000.000 евра с тим да ће за тај новац добити свега 60 одста власништва над Маријановим уговором. Сам играч моћи ће да рачуна на 3.500.000 до 4.000.000 евра.

Реал је испрва тражио чак 15.000.000 евра на име обештећења за играча који је прошле сезоне одиграо само 302 минута. Додуше, постигао је и пет голова за то мало времена на терену, иако је и оно било расцепкано на 14 утакмица. Тражио је и клаузулу о откупуМаријановог уговора назад.

Било како, у Лиону су сматрали да је то превише, па су се нашли на обештећењу од округло 10.000.000 пошто су газде Жан Мишел Ола и Флорентино Перез у добрим односима још откако је Карим Бензема прешао на “Сантјаго Бернабеу“. С тим да је 40 одсто и даље Реалово што значи да ће и шпански великан имате начина да врати Маријана у случају да заблиста у Француској. Зинедин Зидан га види у неким даљим плановима, али не одмах, па се није противио оваквом аранжману.

Потписивање уговора могло би да се обави већ следеће недеље. У случају да договор пропадне, кренуће нови преговори, овај пут са тимовима из Примере - Еспањолом и Малагом.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар