Lion se pojačava iz Reala!

Olimpik vodi Realovog napadača u Lion! Doduše, deo će ostati u vlasništvu Kraljevskog kluba.

Fudbal 26.06.2017 | 16:00
Lion se pojačava iz Reala!
Sve je bliže dogovoru. Marijano Dijaz ide iz Madrida, pošto je shvatio da, iako je igrao sasvim dobro kada je dobijao šansu, za njega jednostavno nema mesta u Real. Nekoliko klubova je bilo više nego zainteresovano da dovede španskog napadača, ali utisak je da će njegova naredna destinacija biti - lionski Olimpik.

Više je razloga koji Lion čine dobrim izborom. Pod broj jedan. Aleksandar Lakazet skoro sigurno ide, pa će biti prostora da se novi napadač istakne. Olimpik je na dobrom putu da dogovori i dolazak Bertranda Traorea iz Čelsija. Načelni dogovor sa londonskim klubom već je postignut.

Nije daleko ni dogovor sa Realom. Olimpik će za Dijaza izdvojiti oko 10.000.000 evra s tim da će za taj novac dobiti svega 60 odsta vlasništva nad Marijanovim ugovorom. Sam igrač moći će da računa na 3.500.000 do 4.000.000 evra.

Real je isprva tražio čak 15.000.000 evra na ime obeštećenja za igrača koji je prošle sezone odigrao samo 302 minuta. Doduše, postigao je i pet golova za to malo vremena na terenu, iako je i ono bilo rascepkano na 14 utakmica. Tražio je i klauzulu o otkupuMarijanovog ugovora nazad.

Bilo kako, u Lionu su smatrali da je to previše, pa su se našli na obeštećenju od okruglo 10.000.000 pošto su gazde Žan Mišel Ola i Florentino Perez u dobrim odnosima još otkako je Karim Benzema prešao na “Santjago Bernabeu“. S tim da je 40 odsto i dalje Realovo što znači da će i španski velikan imate načina da vrati Marijana u slučaju da zablista u Francuskoj. Zinedin Zidan ga vidi u nekim daljim planovima, ali ne odmah, pa se nije protivio ovakvom aranžmanu.

Potpisivanje ugovora moglo bi da se obavi već sledeće nedelje. U slučaju da dogovor propadne, krenuće novi pregovori, ovaj put sa timovima iz Primere - Espanjolom i Malagom.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar