Право средство "Берлин плус"

Демохришћански посланик немачког Бундестага и члан радне групе "Балкан" у Бундестагу Торстен Фрај изјавио је да му није познато ништа о "Маршаловом плану" Немачке за Западни Балкан, али је навео да су наставак и интензивирање Берлинског процеса, одсносно Берлин плус, право средство.

Регион 24.06.2017 | 10:35
Право средство "Берлин плус"
"О нечем таквом се у овом тренутку не дискутује унутар посланичког клуба ЦДУ/ЦСУ у Бундестагу", рекао је Фрај у интевјуу немачком државном радију Дојче веле.

Он је навео да је и поред тога јасно да су Западном Балкану, Албанији, Македонији, Косову, потребни нови импулси, већа подршка и помоћ при старту.

"Наставак и интензивирање Берлинског процеса, дакле Берлин плус, право је средство. Додуше, чврсто стоји и да дотичне владе и сви политички актери на лицу места морају да се побрину за неопходне реформе и развој. При томе све зависи од принципа правне државе", рекао је Фрај.

Према његовим речима, то не може да се постигне споља и није питање новца као што би било у случају некаквог Маршаловог плана, али и поред тога, Немачка је и даље партнер на страни свих земаља региона и исто тако је спремна да још више координира и подржава.

(Тањуг)

Коментари / 0

Оставите коментар