СЛ: Италијани "удављени", варнице у базену!

Ватерполо репрезентација Србије убедљиво победила Италију у 2. колу Светске лиге у Русији. Кошкања у базену, што је очекивано кад играте против Италијана.

Остали спортови 21.06.2017 | 19:30
СЛ: Италијани "удављени", варнице у базену!
Неочекивано убедљива победа над Италијом и, што је можда и важније, неочекивано добра игра српског тима за овај део припрема.

"Делфини" су у свему били бољи од "азура", који су имали само једно изједначењке на утакмици. Филип Филиповић најефикаснији - 4 гола, троструки стрелац Душко Пијетловић.

Србија - Италија 13:7 (2:1, 3:2, 4:3, 4:1).

После 2:2 почетком друге четвртине, уследила је серија голова српског тима. Србија је у трећем делу водила 8:4, а затим је мали пад ривал искористио да са минусом од три гола уђе у завршних осам минута.

Одличне одбране Бранислава Митровића и Гојка Пијетловића, уопште комплетно квалитетно издање испред српског гола је учинило Италијане нервозним. Губили су живце, неколико пута и провоцирали, али су срећом Филиповић и другови остали мирни.

У последњој четвртини у базену је постојао само један тим - Србија. Два брза гола Филиповића и Суботића, па неколико одличних одбрана са играчем више и на крају ефектне завршнице опет расположеног Филиповића и у последњим секундама Алексића.

Милан Алексић је по завршетку меча истакао посебно добру игру одбране српског тима:

"Напад је касније дошао сам по себи. Нико није очекивао да у овом тренутку припрема,к ада напорно радимо можемо овако да одиграмо".

На констатацију новинара да лоших ствари и није било, Алексић је одговорио: "Било је, то ми знамо али мислим да смо све Савићеве задатке испунили".

О варницама у базену, кратко: "Уобичајено, сметала им је мало велика разлика, али се све спортски завршило. Сада нас чекају Американци. Физички ће бити тешко, имају нови састав али очекујем и победу и напредак у игри".

Радомир Драшовић сија од среће што је део српског тима:

"Презадовољан сам овом игром којом смо успели да декласирамо Италију. Стално понављам да ми је драго што сам ту да, имам прилику да играм са оваквим шампионима. Пуно ми је срце!".

СТАТИСТИКА:

Гледалаца 300.
Судије: Буч (Шпанија), Хоџерс (Аустралија).
Играч више: Србија 8 (5), Италија 12 (5).
Два играча више: Србија 2 (2).

СРБИЈА: Гојко Пијетловић, Суботић 1, Рашовић, Ранђеловић, Ћук 1, Душко Пијетловић 3, Убовић 1, Алексић 1, Драшовић, Филиповић 4, Прлаиновић 1, Стефан МИтровић 1, Бранислав Митровић.

ИТАЛИЈА: Де Лунго, Ди Фулвио, Гито, Фиљоли 1, Мирарчи, Велото, Нора 1, Гало, Ренкутом Бодегас 1, Аикарди 4, Бертло, Воларевић.     

Србија је у 1. колу победила Казахстан, а у наредном игра против САД, чији је селектор Дејан Удовичић.

"ДЕЛФИНИ" у СВЕТСКОЈ ЛИГИ

Ватерполо репрезентација Србије до сада је чак 10 пута освајала Светску лигу (прво издање одржано 2002. године). У последња четири је неприкосновена. Од укупно 15 турнира Светске лиге Србија на победничком постољу Србија није била само на три. Прво злато освојено је у Београду 2005. затим у Атини 2006, Берлину 2007, Ђенови 2008, Нишу 2010, Фиренци 2011, Чељабинску 2013, Дубаију 2014, Бергаму 2015. и у Кини 2016.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар