"Нећу владу која ће да шепа"

Предсједник и лидер СНС Александар Вучић изјавио је да је на јучерашњем састанку са посланцима напредњака тражио да за подршку Ани Брнабић сами имају стабилну већину.

Србија 20.06.2017 | 13:39
"Нећу владу која ће да шепа"
Имали смо 131 изабраног посланика на нашој листи, двојица су напустила наше редове са Велимиром Илићем. Дакле, требало би да имамо 129. Рекао сам да већина неће бити стабилна ако будемо имали 127, 128 или 129, а све што дође преко тога је у реду - навео је Вучић који је данас у Панчеву, где је присуствовао примопредаји кинеске донације Војсци Србије.

 
Како је објаснио, преноси Б92, тражио је јасну и недвосмислену већину, "да не зависимо од једног посланика и тога да ли ће он доћи у Скупштину или не".

Истакао је да не жели "Владу која ће да шепа од седнице до седнице".

- Као што су из Јединствене Србије једног дана рекли да више нису ту, тако сутра може неко други - додао је он.

Вучић је навео и да је захвалан лидеру ЈС Драгану Марковићу Палми, а на питање зашто су одбили да гласају за Ану Брнабић рекао је: "То морате да питате њих".

Зваћу Палму

- Разумем његову политику, део Србије се томе противи. Марковић је увек показао жељу да заштити интересе државе, позваћу га више пута пре доношења коначне одлуке да се изјасни у корист Владе Србије. Нека размотри своју одлуку - рекао је Вучић.

На питање ко је проблем, он је рекао да "није питање сумње", као и да је разговарао са Миланом Кркобабићем из ПУПС.

- Најнеизвесније је било са СНС - истакао је он.

Према његовим речима, већина од 126 посланика је "много више од математике", већ знак да имате подршку за то што радите.

У седишту Српске напредне странке јуче је одржан састанак председника Србије и лидера СНС Александра Вучића са посланицима напредњака, а тема је била подршка Ани Брнабић.

Пред јавност је потом изашла потпредседница СНС Марија Обрадовић која је навела да напредњаци јединствено подржавају предлог Вучића, али да је и даље неизвесно хоће ли бити већине за избор Ане Брнабић за премијера.

Отварање поглавља важно, али и то да себе променимо

- Отварање поглавља је важна вест за Србију, али важно је и да ми себе променимо, јер ће онда наша земља за наше људе да буде боља - поручио је данас председник Републике Александар Вучић.

Вучић је, одговарајући на питања новинара, рекао да је Србија напредовала на путу евроинтеграција и подсетио да се пре 3-4 године борила за добијање датума за отпочињање преговора.

- Данас смо отишли далеко у смислу европских интегртација и прављењу друштва које је пристојније и другачије. Желим још много тога да урадимо и још много тога треба да направимо, пре свега због себе. Важно је да себе променимо, јер ће онда наша земља, за наше људе да буде боља - закључио је Вучић.

На међувладиној конференцији Србија - ЕУ у Луксембургу вечерас ће бити отворена два нова поглавља.

(Б92)

Коментари / 0

Оставите коментар