"Neću vladu koja će da šepa"

Predsjednik i lider SNS Aleksandar Vučić izjavio je da je na jučerašnjem sastanku sa poslancima naprednjaka tražio da za podršku Ani Brnabić sami imaju stabilnu većinu.

Srbija 20.06.2017 | 13:39
"Neću vladu koja će da šepa"
Imali smo 131 izabranog poslanika na našoj listi, dvojica su napustila naše redove sa Velimirom Ilićem. Dakle, trebalo bi da imamo 129. Rekao sam da većina neće biti stabilna ako budemo imali 127, 128 ili 129, a sve što dođe preko toga je u redu - naveo je Vučić koji je danas u Pančevu, gde je prisustvovao primopredaji kineske donacije Vojsci Srbije.

 
Kako je objasnio, prenosi B92, tražio je jasnu i nedvosmislenu većinu, "da ne zavisimo od jednog poslanika i toga da li će on doći u Skupštinu ili ne".

Istakao je da ne želi "Vladu koja će da šepa od sednice do sednice".

- Kao što su iz Jedinstvene Srbije jednog dana rekli da više nisu tu, tako sutra može neko drugi - dodao je on.

Vučić je naveo i da je zahvalan lideru JS Draganu Markoviću Palmi, a na pitanje zašto su odbili da glasaju za Anu Brnabić rekao je: "To morate da pitate njih".

Zvaću Palmu

- Razumem njegovu politiku, deo Srbije se tome protivi. Marković je uvek pokazao želju da zaštiti interese države, pozvaću ga više puta pre donošenja konačne odluke da se izjasni u korist Vlade Srbije. Neka razmotri svoju odluku - rekao je Vučić.

Na pitanje ko je problem, on je rekao da "nije pitanje sumnje", kao i da je razgovarao sa Milanom Krkobabićem iz PUPS.

- Najneizvesnije je bilo sa SNS - istakao je on.

Prema njegovim rečima, većina od 126 poslanika je "mnogo više od matematike", već znak da imate podršku za to što radite.

U sedištu Srpske napredne stranke juče je održan sastanak predsednika Srbije i lidera SNS Aleksandra Vučića sa poslanicima naprednjaka, a tema je bila podrška Ani Brnabić.

Pred javnost je potom izašla potpredsednica SNS Marija Obradović koja je navela da naprednjaci jedinstveno podržavaju predlog Vučića, ali da je i dalje neizvesno hoće li biti većine za izbor Ane Brnabić za premijera.

Otvaranje poglavlja važno, ali i to da sebe promenimo

- Otvaranje poglavlja je važna vest za Srbiju, ali važno je i da mi sebe promenimo, jer će onda naša zemlja za naše ljude da bude bolja - poručio je danas predsednik Republike Aleksandar Vučić.

Vučić je, odgovarajući na pitanja novinara, rekao da je Srbija napredovala na putu evrointegracija i podsetio da se pre 3-4 godine borila za dobijanje datuma za otpočinjanje pregovora.

- Danas smo otišli daleko u smislu evropskih integrtacija i pravljenju društva koje je pristojnije i drugačije. Želim još mnogo toga da uradimo i još mnogo toga treba da napravimo, pre svega zbog sebe. Važno je da sebe promenimo, jer će onda naša zemlja, za naše ljude da bude bolja - zaključio je Vučić.

Na međuvladinoj konferenciji Srbija - EU u Luksemburgu večeras će biti otvorena dva nova poglavlja.

(B92)

Komentari / 0

Ostavite komentar