Опрезно са "пеглањем" косе

Обожавате да вам коса буде глатка, равна и сјајна? Преса је добро решење, али да се власи не би претвориле у "сламу", будите опрезни

Мода и љепота 19.06.2017 | 08:56
Опрезно са "пеглањем" косе
Обожавате да вам коса буде глатка, равна и сјајна? Преса је добро решење, али да се власи не би претвориле у "сламу", будите опрезни. Јер, када једном оштетите косу, мораћете да је скратите.

*Зато, пре него што узмете пресу у руке, добро осушите косу, или још боље, оперите је увече, како би сва влага из ње нестала до јутра. Што је преса топлија, брже и лакше ћете изравнати косу, али ћете је и више оштетити, зато се придржавајте упутства на којој температури и колико дуго смете да "пеглате".

*Избегавајте да пресом равнате фарбану косу. Преса од турмалина је добро решење за све типове косе, али ако имате дебљу длаку, више вам одговара титанијум који брже преноси топлоту и даје боље резултате, док керамичке пресе лако клизе по коси и брзо постижу уједначену топлоту.

*Користите средство за заштиту власи од топлоте, па пре сушења и пеглања косе, нанесите спреј за термалну заштиту. Препарати за сулфатима исушују длаке, зато бирајте шампоне и регенераторе који их не садрже.

Новости
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар