Oprezno sa "peglanjem" kose

Obožavate da vam kosa bude glatka, ravna i sjajna? Presa je dobro rešenje, ali da se vlasi ne bi pretvorile u "slamu", budite oprezni

Moda i ljepota 19.06.2017 | 08:56
Oprezno sa "peglanjem" kose
Obožavate da vam kosa bude glatka, ravna i sjajna? Presa je dobro rešenje, ali da se vlasi ne bi pretvorile u "slamu", budite oprezni. Jer, kada jednom oštetite kosu, moraćete da je skratite.

*Zato, pre nego što uzmete presu u ruke, dobro osušite kosu, ili još bolje, operite je uveče, kako bi sva vlaga iz nje nestala do jutra. Što je presa toplija, brže i lakše ćete izravnati kosu, ali ćete je i više oštetiti, zato se pridržavajte uputstva na kojoj temperaturi i koliko dugo smete da "peglate".

*Izbegavajte da presom ravnate farbanu kosu. Presa od turmalina je dobro rešenje za sve tipove kose, ali ako imate deblju dlaku, više vam odgovara titanijum koji brže prenosi toplotu i daje bolje rezultate, dok keramičke prese lako klize po kosi i brzo postižu ujednačenu toplotu.

*Koristite sredstvo za zaštitu vlasi od toplote, pa pre sušenja i peglanja kose, nanesite sprej za termalnu zaštitu. Preparati za sulfatima isušuju dlake, zato birajte šampone i regeneratore koji ih ne sadrže.

Novosti
foto:internet

Komentari / 0

Ostavite komentar