БиХ неће на ЕП у Хрватску! Избаци је Аустрија!

Далеко је Хрватска за Шуманове змајеве! Рукометаши Босне и Херцеговине неће играти на Европском шампионату, чији ће домаћин бити Хрватска. Аустрија у одлучујућем мечу боља 34:32.

Остали спортови 18.06.2017 | 13:15
БиХ неће на ЕП у Хрватску! Избаци је Аустрија!
Европско првенство и даље је недосањани сан за рукометну репрезентацију Босне и Херцеговине.

Ни из новог покушаја рукометаши, који носе дрес Босне и Херцеговине, нису успјели да изборе смотру најбољих европских рукометаша.

Наредне године Европско првенство биће одржано у Хрватској.

Поново је мало недостајало, али управо то мало раздваја врхунске репрезентације, од остатка, а судећи по резултатима БиХ, у европским мјерилима није врхунски тим за велика такмичење.

За пласман на ЕП у Хрватској, екипи Билала Шумана требала је побједа у гостима против Аустрије, али су поражени 34:32 (17:17)

БиХ је добро одиграла прво полувријеме и једна дио другог, а онда су стали. Домаћин се растрчао, постигао неке лагане голове из контре, добио на самопоудању и пораз је био неминован.

Почетком другог полувремена БиХ је имала три гола предности 25:22 и чинило се да су на правом путу. Ипак домаћин је убрзо направио серију 6:0 и прешао у вођство, које није успуштао до краја меча.

Тако ће из ове групе на Европско првенство Шпанија и Аустрија.

Марко Панић са седам голова био је најефикаснији у пораженом саставу. Мирсад Терзић је постигао шест, а Срђан Предраговић пет голова.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар