СЛ: Пораз одбојкаша раван побједи!

Репрезентација Србије у Кордоби изгубила од Бугарске 2:3, уз одличну партију и испољен сјајан карактер "резервиста".

Остали спортови 18.06.2017 | 12:45
СЛ: Пораз одбојкаша раван побједи!
Одбојкашка репрезентација Србије пласирала се на Фајнал сикс Светске лиге победом над Аргентином, па је селектор Никола Грбић у суботу против Бугарске "промешао карте" и пружио шансу момцима који су претходно играли мало, или нимало.

Није много недостајало да "орлови" и у таквој постави наставе серију победа, али су Бугари ипак били за нијансу бољи - 2:3 (18:25, 25:20, 23:25, 26:24, 12:15)!

Србија уочи последње утакмице трећег викенда Светске лиге, против Бразила у недељу (21.10), има скор 6-2 и гледа у леђа само Француској (7-1) на табели Прве дивизије.

Грбић и из пораза од Бугарске може да извуче позитивне ствари. Кујунџић, Катић, Буцуљевић, Крсмановић и Благојевић, уз помоћ Околића су били изванредни у другом делу меча, поготово у четвртом сету, који су решили у своју корист иако су губили 13:19 и 19:23.

Може се рећи да је ово пораз који не боли. Пре свега због чињенице да су се претходним тријумфом над Аргентином одбојкаши Србије пласирали на завршни турнир.

Резултатски растертећени Орлови су одиграли мушки. Нису се предали ни после изгубљеног трећег сета, али наишли су на изузето распложеног ривала који је бранио част.

Бугарски блок је деловао као швајцарски сат. Томе у прилог и податак да су 20 поена наши суседи освојили после успешних блокова. Бугарска је лако освојила први сет, Орлови су узвратили ударац.

И онда је у трећем сету меч преломљен. Нажалост, на бугарску страну. Играло се поен за поен, Србија је дошла до предности од 22:20. И ту стала. Тачније, поново је прорадио блок Бугара.

Орлови су класу демонстрирали у четвртом сету. Све је ишло на воденицу Бугар. Ипак, Околић је блок спречио ривала да реши меч и тај сет је припао Србији.

Бугари су имали више жеље у тај-брејку. Довољно да прекину победносну серију Орлова.

Најефикаснији у победничком тиму био је Цветан Соколов са 26 поена, док је Николај Николов уписао 19. У селекцији Србије истакао се Урош Ковачевић са 15, а 11 је имао Александар Благојевић.

Србија с трећег места Светске лиге иде на финални турнир у Куритибу, док је Бугарској, која је тренутно седма, потребна победа за пласман.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар