Тајна француска Ф1 операција!

Кубица још није зарђао! Стари болид екипе Лотуса у бојама Реноа поново хара вођен руком Роберта Кубице! То одушевљава челнике француске екипе.

Остали спортови 19.06.2017 | 10:30
Тајна француска Ф1 операција!
Екипа Реноа из потаје ради на пројекту реактивирања Роберта Кубице. Тркачки директор Ф1 тима, Ален Пермане тим поводом изјављује да се Пољак одлично показао за воланом старог Лотосовог болида у оквиру приватног теста у Валенсији на стази Рикардо Тормо.

“Ја нисам сумњао у његов темпо, али ни сам нисам знао које су његове границе савладавања психолошке баријере. Успео је да уради и више од тога. Он је пре теста возио неке категорије. Тестирао ГП3 болид, али изненађење је што је Кубицин тест са нама испао толико добро. Брз је, а радио је и на симулацији трка и квалификација”, одушевљено говори Реноов стручњак и наводи да је тест спреман месецима, али да је екипа намерно скривала своје планове од знатижељних новинара.

“Кубица није желео да се око овога прави нека велика медијска помпа. Знао је да ће све бити интересантно. Сви воле Роберта и свима је жао због несреће коју је имао. Желео је да има дан за себе, без притисака и очекивања”, закључио је Пермане, па је вредно споменути да је Роберт Кубица на тесту возио Лотусов болид из 2012. обојен у Реноове боје из ове сезоне. Он је том приликом извезао масивних 115 кругова.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар