Званично: Пикфорд потписао за Евертон!

Евертон ће стварно да броји до 34. 000. 000! Основно обештећење нешто преко 28. 000. 000 евра, а уз бонусе ће дефинитивно постати трећи најплаћенији голман у историји фудбала!

Фудбал 18.06.2017 | 14:15
Званично: Пикфорд потписао за Евертон!
Сада је и званично! Фудбалски клуб Евертон довео је талентованотв голмана Џордана Пикфорда из Сандерленда. Обештећење - права „ситница“: оно основно износи 28.600.000 евра, а уз разне бонусе у будућности може да порасте и до 34.000.000 европских новчаница.

На тај начин, Пикфорд је постао други најплаћенији играч у историји Евертона, а трећи најскупљи голман у историји фудбала!

За момка који има 23 године и тек ове сезоне се усталио у првом тиму Сандерленда, то свакако представља огроман успех и вероватно потез каријере. Иначе, уговор је потписан на пет година.

“Осећам се сјајно. Прошла сезона ми је била прва у Премијер лиги и добио сам шансу да пређем у Евертон. То је корак даље у каријери. Хоћу свима у Евертону да покажем шта умем. Истовремено, Евертон је овим трансфером показао велике амбиције, а ја ћу да помогнем клубу да их оствари“, рекао је Пикфорд за сајт Евертона после потписивања уговора.

Ради се о фудбалеру који је за младу репрезентацију Енглеске бранио 10 пута, а у досадашњој каријери Сандерленд га је углавном слао на позајмице. И то у Дарлингтон, Алфретон, Бартон, Карјајл, Бредфорд и Престон Норт Енд.

Тренер Евертона Роналд Куман рекао је да овај трансфер представља јасан знак шта клуб жели.

“Веома сам задовољан, верујем да ће Пикфорд бити велико појачање за Евертон. Џордан је веома талентован, гладан је успеха и надам се да ће наставити да напредује“, казао јеКуман.

Клуб из Ливерпула је прилично активан у летњем прелазном року, а следећи који би требало да потпише за Евертон је фудбалер Ајакса Деви Класен.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар