Zvanično: Pikford potpisao za Everton!

Everton će stvarno da broji do 34. 000. 000! Osnovno obeštećenje nešto preko 28. 000. 000 evra, a uz bonuse će definitivno postati treći najplaćeniji golman u istoriji fudbala!

Fudbal 18.06.2017 | 14:15
Zvanično: Pikford potpisao za Everton!
Sada je i zvanično! Fudbalski klub Everton doveo je talentovanotv golmana Džordana Pikforda iz Sanderlenda. Obeštećenje - prava „sitnica“: ono osnovno iznosi 28.600.000 evra, a uz razne bonuse u budućnosti može da poraste i do 34.000.000 evropskih novčanica.

Na taj način, Pikford je postao drugi najplaćeniji igrač u istoriji Evertona, a treći najskuplji golman u istoriji fudbala!

Za momka koji ima 23 godine i tek ove sezone se ustalio u prvom timu Sanderlenda, to svakako predstavlja ogroman uspeh i verovatno potez karijere. Inače, ugovor je potpisan na pet godina.

“Osećam se sjajno. Prošla sezona mi je bila prva u Premijer ligi i dobio sam šansu da pređem u Everton. To je korak dalje u karijeri. Hoću svima u Evertonu da pokažem šta umem. Istovremeno, Everton je ovim transferom pokazao velike ambicije, a ja ću da pomognem klubu da ih ostvari“, rekao je Pikford za sajt Evertona posle potpisivanja ugovora.

Radi se o fudbaleru koji je za mladu reprezentaciju Engleske branio 10 puta, a u dosadašnjoj karijeri Sanderlend ga je uglavnom slao na pozajmice. I to u Darlington, Alfreton, Barton, Karjajl, Bredford i Preston Nort End.

Trener Evertona Ronald Kuman rekao je da ovaj transfer predstavlja jasan znak šta klub želi.

“Veoma sam zadovoljan, verujem da će Pikford biti veliko pojačanje za Everton. Džordan je veoma talentovan, gladan je uspeha i nadam se da će nastaviti da napreduje“, kazao jeKuman.

Klub iz Liverpula je prilično aktivan u letnjem prelaznom roku, a sledeći koji bi trebalo da potpiše za Everton je fudbaler Ajaksa Devi Klasen.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar