На данашњи дан: Европска титула и лудило с Хрватима у Крању!

Присећамо се лета 2003. и првенства на коме је до трона стигла СЦГ. . .

Остали спортови 15.06.2017 | 19:15
На данашњи дан: Европска титула и лудило с Хрватима у Крању!
Србија и Црна Гора је постала првак Европе 15. јуна 2003. победом над Хрватском после продужетака са 9:8 (2:3, 1:0, 3:4, 2:1, 1:0). Осим што је утакмица била спектакуларна, дошло је до нереда незабележених ни пре ни после тога на ватерполо мечу.

Након великог преокрета у коме су  Плави од 4:7, стигли до 8:8 и коначних 9:8, голомШапића у додатних пет минута, хрватски навијачи, који су у Крањ пристизали од раног јутра из готово свих крајева земље, почели су са нередима. Било их је тог дана око 5.000, а део њих није ни успео да уђе на трибине. Они који су успели да гледају утакмицу уживо, све време су вређали и гађали играче СЦГ различитим предметима, да би по завршеку меча, незадовољни његовим исходом, направили незапамћене инциденте.

Томе је кумовала и лоша организација великог спортског догађаја, јер је на базену било веома мали број припадника органа реда.



Хрвати су дивљали, угрожени су били и ватерполисти СЦГ, уз које су све време остале хрватске колеге, не дозвољавајући да им се нешто догоди. На крају, од играча, повређен је голман Никола Куљача, пошто је погођен тврдим предметом у главу.

Хрватски навијачи кидисали су и ка ложи, где су били смештени малобројни навијачи наше репрезентације, као и тадашњи министар одбране, а каснији председник државе - Борис Тадић.

Начелник полиције у Крању истакао је после нереда да су у њима повређена двојица хрватских навијача, један припадник полиције, док је седам изгредника ухапшено.

Церемонија доделе медаља није уприличена јер се ситауција није смирила дуго по завршетку утакмице.

СРБИЈА И ЦРНА ГОРА - ХРВАТСКА 9:8
(2:3, 1:0, 3:4, 2:1, 1:0)

Базен у Крању
Гледалаца: 2.000

СЦГ: Шапић 4, Вујасиновић 2, Ћирић 1, Икодиновић 1, Гојковић 1.

ХРВАТСКА: Барач 2, Хинић 2, Ђогаш 1, Штритоф 1, Франковић 1, Смодлака 1. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар