Спектакли у Софији: Вида, Мијат, Берба, Стоичков...!

У Софији је у среду одржан прави фудбалски спектакл, са неким од најбољих играча света из протекле три деценије.  Фудбалске легенде на окупу у Софији! Димитар Бербатов и Луис Фиго организовали су хуманитарни меч за помоћ деци на којем је наступало много фудбалских звезда. Играо и Немања Видић.

Фудбал 15.06.2017 | 16:00
Спектакли у Софији: Вида, Мијат, Берба, Стоичков...!
Хуманитарни меч на стадиону 'Васил Левски' организовале су фондације Димитра Бербатова и Луиша Фига, а и Србија је имала представника у виду Немање Видића.

Некадашњи центарфор и капитен Манчестер Јунајтеда, Берба и Вида предводили су екипу тренера Мартина Јола 'Звезде Јунајтеда' – коју су чинили још Дејвид Џејмс, Гари и Фил Невил, Патрис Евра, Роби Кин, Пол Сколс, Рајан Гигс и легенда тамошњег фудбала Христо Стоичков.

На другој страни терена, у тиму 'Свих звезда', нашли су се бивши репрезентативац Југославије Предраг Мијатовић, Јенс Леман, Мичел Салгадо, споменути Фиго, Давид Трезеге, Кристјан Карембе, Иван Рамиро Кордоба, Карлос Марћена, Димаш и Јари Литманен, док је на клупи седео бивши тренер Партизана Аврам Грант.

Навијачи су имали прилику да у потпуности уживају, пошто су могли да виде чак шест голова великих мајстора (3:3).



"Фудбал је спорт који уједињује. То је његов главни циљ и тај циљ је испуњен у Софији", поручио је Роби Кин.

Сви играчи, од којих су неки имали "лимитиран" наступ због година и вишка килограма, потрудили су се на терену да меч учине што неизвеснијим.

Пре хуманитарне утакмице у Софији председник Бугарске Румен Радев примио је организаторе Бербатова и Фига и одликовао их посебним признањима за допринос спорту и подршку развоју младих.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар