Spektakli u Sofiji: Vida, Mijat, Berba, Stoičkov...!

U Sofiji je u sredu održan pravi fudbalski spektakl, sa nekim od najboljih igrača sveta iz protekle tri decenije.  Fudbalske legende na okupu u Sofiji! Dimitar Berbatov i Luis Figo organizovali su humanitarni meč za pomoć deci na kojem je nastupalo mnogo fudbalskih zvezda. Igrao i Nemanja Vidić.

Fudbal 15.06.2017 | 16:00
Spektakli u Sofiji: Vida, Mijat, Berba, Stoičkov...!
Humanitarni meč na stadionu 'Vasil Levski' organizovale su fondacije Dimitra Berbatova i Luiša Figa, a i Srbija je imala predstavnika u vidu Nemanje Vidića.

Nekadašnji centarfor i kapiten Mančester Junajteda, Berba i Vida predvodili su ekipu trenera Martina Jola 'Zvezde Junajteda' – koju su činili još Dejvid Džejms, Gari i Fil Nevil, Patris Evra, Robi Kin, Pol Skols, Rajan Gigs i legenda tamošnjeg fudbala Hristo Stoičkov.

Na drugoj strani terena, u timu 'Svih zvezda', našli su se bivši reprezentativac Jugoslavije Predrag Mijatović, Jens Leman, Mičel Salgado, spomenuti Figo, David Trezege, Kristjan Karembe, Ivan Ramiro Kordoba, Karlos Marćena, Dimaš i Jari Litmanen, dok je na klupi sedeo bivši trener Partizana Avram Grant.

Navijači su imali priliku da u potpunosti uživaju, pošto su mogli da vide čak šest golova velikih majstora (3:3).



"Fudbal je sport koji ujedinjuje. To je njegov glavni cilj i taj cilj je ispunjen u Sofiji", poručio je Robi Kin.

Svi igrači, od kojih su neki imali "limitiran" nastup zbog godina i viška kilograma, potrudili su se na terenu da meč učine što neizvesnijim.

Pre humanitarne utakmice u Sofiji predsednik Bugarske Rumen Radev primio je organizatore Berbatova i Figa i odlikovao ih posebnim priznanjima za doprinos sportu i podršku razvoju mladih.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar