Ухапшен лажни црногорски принц

Италијанска полиција саопштила је да је ухапсила Стефана Чернетића који је сам себе прогласио Принцом од Црне Горе и Македоније и још једну особу која се представљала као његов амбасадор у Италији.

Регион 15.06.2017 | 11:55
Ухапшен лажни црногорски принц
Њих двојица су у мерцедесу окићеном црногорским заставама и амблемима дипломатског кора крстарили Италијом нудећи економску, културну, међурелигијску и сваку другу могућу сарадњу Црне Горе и Италије. У својим преварама су толико имали успеха да су водили званичне разговоре са тамошњим пословним људима, политичарима па и представницима Католичке цркве.

Све то је резултирало медијском али и пажњом тамошњег Министарства спољних послова које је затражило истрагу. Ојељење Дипломатског кора италијанског министарства обавјестило полицију да се извесни „Стефан Цернетиц” током своје недавне посете регији Пуглиа користи аутомобилом марке Мерцедес са ознакама Републике Црне Горе и налепницама дипломатског кора, иако није службеник Амбасаде Црне Горе у Италији.

Вишемесечна истрага у коју је у једном тренутку била укључена и војска, резултирала је хапшењем Чернетића и његовог сарадника С.С. Обојица су ухапшени због лажног представљања, лажног идентитета и фалсификовања докумената.

Претресом „принчевске резиденције“ полиција је пронашла разна документа која је принц Црне Горе и Македоније издавао. Од пасоша са грбом његове краљевске куће до разних диплома и грамата.

Чернетић је по професији гастрономски новинар. Његов се принчевски живот сводио на организовање хуманитрних вечера за које су гости плаћали улазнице а он их, у зависности од широке руке, проглашавао витезовима или им додељивао каква друга звања.

Чернетић и његов сарадник су путем интернета створили лажни идентитет који је очигледно служио као извор добре зараде. Јавно су на друштвеним мрежама пропагирали продају својих „производа“: пасоша, титула, звања, диплома и грамата.

Чернетић је својевремено најављивао и свој долазак у Црну Гору. Повратак „матици“ мораће да одложи јер га највероватније чека робија.

(мондо.ме)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

ха ха

15.06.2017 11:01

Ама ђетић, виђи га јадо како је силан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

рис

15.06.2017 11:54

Што се чудите људи, чоче запео па зарадио. И ето одма не ваља што је чојек радан. Хмм

Name

Бј

15.06.2017 12:42

Виђу леопарда

Name

То ти је

15.06.2017 11:09

Супцина црногорска.

ОДГОВОРИТЕ