Uhapšen lažni crnogorski princ

Italijanska policija saopštila je da je uhapsila Stefana Černetića koji je sam sebe proglasio Princom od Crne Gore i Makedonije i još jednu osobu koja se predstavljala kao njegov ambasador u Italiji.

Region 15.06.2017 | 11:55
Uhapšen lažni crnogorski princ
Njih dvojica su u mercedesu okićenom crnogorskim zastavama i amblemima diplomatskog kora krstarili Italijom nudeći ekonomsku, kulturnu, međureligijsku i svaku drugu moguću saradnju Crne Gore i Italije. U svojim prevarama su toliko imali uspeha da su vodili zvanične razgovore sa tamošnjim poslovnim ljudima, političarima pa i predstavnicima Katoličke crkve.

Sve to je rezultiralo medijskom ali i pažnjom tamošnjeg Ministarstva spoljnih poslova koje je zatražilo istragu. Ojeljenje Diplomatskog kora italijanskog ministarstva obavjestilo policiju da se izvesni „Stefan Cernetic” tokom svoje nedavne posete regiji Puglia koristi automobilom marke Mercedes sa oznakama Republike Crne Gore i nalepnicama diplomatskog kora, iako nije službenik Ambasade Crne Gore u Italiji.

Višemesečna istraga u koju je u jednom trenutku bila uključena i vojska, rezultirala je hapšenjem Černetića i njegovog saradnika S.S. Obojica su uhapšeni zbog lažnog predstavljanja, lažnog identiteta i falsifikovanja dokumenata.

Pretresom „prinčevske rezidencije“ policija je pronašla razna dokumenta koja je princ Crne Gore i Makedonije izdavao. Od pasoša sa grbom njegove kraljevske kuće do raznih diploma i gramata.

Černetić je po profesiji gastronomski novinar. Njegov se prinčevski život svodio na organizovanje humanitrnih večera za koje su gosti plaćali ulaznice a on ih, u zavisnosti od široke ruke, proglašavao vitezovima ili im dodeljivao kakva druga zvanja.

Černetić i njegov saradnik su putem interneta stvorili lažni identitet koji je očigledno služio kao izvor dobre zarade. Javno su na društvenim mrežama propagirali prodaju svojih „proizvoda“: pasoša, titula, zvanja, diploma i gramata.

Černetić je svojevremeno najavljivao i svoj dolazak u Crnu Goru. Povratak „matici“ moraće da odloži jer ga najverovatnije čeka robija.

(mondo.me)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

ha ha

15.06.2017 13:01

Ama đetić, viđi ga jado kako je silan.

ODGOVORITE
Name

ris

15.06.2017 13:54

Što se čudite ljudi, čoče zapeo pa zaradio. I eto odma ne valja što je čojek radan. Hmm

Name

Bj

15.06.2017 14:42

Viđu leoparda

Name

To ti je

15.06.2017 13:09

Supcina crnogorska.

ODGOVORITE