Звезда убједљива против ФМП-а, у петак за титулу!

Екипа Црвене звезде савладала је ФМП са 91:76 и тако повела са 2-0 у серији у финалу Кошаркашке лиге Србије.  Пантери су мале маце за Звезду, шампион пред одбраном трона! Црвено-бели убедљиви у Железнику - 91:76, у петак у Пиониру можда и последњи меч у серији.

Кошарка 14.06.2017 | 20:45
Звезда убједљива против ФМП-а, у петак за титулу!
Изабраници Дејана Радоњића као и у првом мечу, отпор противника сломили су у крајем друге и почетком треће четвртине.

Разлика се нон-стоп вртела око 15 поена и победа црвено-белих ни у једном тренутку није се доводила у питање.

Најефикасниј у победничком саставу био је Марко Гудурић са 19 поена и одличним шутем из игре (7/10). Одлично су га пратили Лука Митровић са 14 поена и седам скокова, Немања Дангубић са 12 и Симоновић и Џенкинс са по 10 поена.

Код домаћих кошаркаша најбољу партију у сезони пружио је Ајзеа Остин – 25 поена, седам скокова, четири блокада, индекс корисности 30. Добар је био и Дејан Давидовац са 13 поена и 8 скокова, док је дабл-дабл учинак имао Филип Човић – 10 поена, 11 асистенција.

Од старта утакмице црвено-бели контролисали су ритам утакмице, а после првих 10 минута игре разлика је била 30:18.

Од тог тренутка, па до краја утакмице, ФМП је само једном успео да дође на -9, међутим то је било све. Изабраници тренера Радоњића одлично су контролисали ритам утакмице, а сваки играч дао је добар допринос.

На крају, после 40 минута игре, коначан резултат био је 91:76.

Црвено-бели ће имати у петак прилику да обезбеде трећу узастопну титулу у Кошаркашкој лиги Србије. Утакмица је на програму од 20.00 у хали "Александар Николић".

Звезда је немилосрдна, Звезда је пред освајањем још једног, трећег трофеја ове сезоне. Црвено-бели су у Железнику убедљиво савладали ФМП са 91:76 у другој утакмици финала и повели са 2:0 у серији. Сада им је потребна још једна победа за одбрану српског трона.

Прву меч лопту за то екипа Дејана Радоњића имаће у петак, када се серија поново враћа у халу Александар Николић.

Звезда је у сваком смислу вечерас још једном оправдала улогу великог фаворита. Доминирали су гости у свим елементима игре - скоку, шуту, асистенцијама и украденим лоптама.

Најефикаснији код Звезде били су Марко Гудурић са 19 и Лука Митровић са 14 поена. Ајзеа Остин је са 25 поена био убедљиво најбољи стрелац ФМП-а

Фуриозно је Звезда отворила и ову утакмицу. Свима је и пре почетка било јасно да је потребно да се деси нешто више од чуда, да би ФМП могао иоле равноправно да се носи са актуелним прваком Јадрана и браниоцем титуле у Србији.

Серијом од 7:0 у прва три минута Звезда је Пантерима ставила до знања ко је газда на терену. Прву двоцифрену предност гостујући играчи су имали већ минут касније (14:4), а у тиму ФМП-а само је Ајзеа Остин пружао какав-такав отпор.

Звезда је до краја првог полувремена наставила да меље ривала, расположени за игру били су Гудурић, Симоновић и капитен Митровић, па су гости очекивано лако задржали двоцифрену предност уочи одласка на велики одмор.

У трећој четвртини, Звезда је заиграла и за нијансу атрактивније, нешто више од 1.000 навијача могло је да ужива у лепим потезима, а до 19 поена предности (59:40) дошли су у 23. минуту.

Ако је до тада и било неке дилеме да ли ФМП може да се врати у утакмицу, Звездини кошаркаши су је прилично брутални одагнали и само је било питање са коликом разликом ће гости решити овај меч у своју корист. 

Завршили су црвено-бели утакмицу у мало опуштенијем ритму, очекивано, али то се и није баш осетило на резултату.

ФМП ЖЕЛЕЗНИК - ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 76:91 (18:30, 22:22, 14:19, 22:20)

Хала у Железнику
Гледалаца: 1.200
Судије: Нешковић, Глишић и Јурас

ФМП: Раданов 5, Човић 10, Давидовац 12, Апић 8, Бурсаћ 2, Шешлија 9, Кутлешић 2, Љубичић 3, Радовановић, Остин 25, Каплановић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Волтерс 1, Томсон 5, Дангубић 12, Митровић 14, Лазић 5, Симанић 2, Добрић 7, Симоновић 10, Џенкинс 10, Гудурић 19, Кузмић 6, Бјелица.

Извор: Б92/моззартспорт

ФОТО: Старспорт

Коментари / 0

Оставите коментар