ЕП: Шпанци лако против "Змајева"!

Без изненађења! Рукометаши БиХ поражени у Сарајеву од Шпаније 25:19. "Змајеви" у суботу против Аустрије играју за историјски пласман на Европско првенство.

Остали спортови 14.06.2017 | 20:30
ЕП: Шпанци лако против "Змајева"!
Рукометни "змајеви" нису успјели да изненаде Шпанију у мечу 5. кола Групе 3 квалификација за Европско првенство у Хрватској.

Шпанци су већ обезбиједили пласман на Европско првенство и у Сарајево су дошли без неколико стандардних репрезентативаца, али су упркос томе стигли до убједљиве побједе:

БИХ - ШПАНИЈА 19:25 (11:14)

Пораз од Шпанаца није битно утицао на расплет у Групи 3 јер је Аустрија савладала Финску 39:36 тако да ће одлучујући меч за пласман на Европско првенство бити онај у суботу, када ће "змајеви" гостовати у Аустрији.

Иако су Шпанци дошли у Сарајево без Агуинагалдеа, Томаса, Канељаса, Гвардиоле и Сармиента били су боља екипа на терену Скендерије гдје је БиХ имала солидну подршку.

"Змајеви" су ипак имали много проблема у нападу, па ни сјајне одбране Бењамина Бурића у првом и Небојше Граховца у другом полувремену нису спријечила убједљив пораз.

Шпанци су послије првих 15 минута стигли до 8:5, а онда је БиХ серијом 3:0, односно поготком Предраговића изједначила на 8:8.

Тај егал трајао је кратко, јер су кренули да се појављују озбиљни проблеми у реализацији. "Змајеви" су са играчем више примили два гола, а након још двије изгубљене лопте Шпанци су стигли до 13:9 и преломили меч. На крају првог полувремена на семафору је стајало 14:11.

Почетак другог полувремена донио је лошу игру на обје стране и четири минуте играло се без поготка.

БиХ је у том периоду промашила два седмерца, прво Прце, потом Тарабокија и био је то наговјештај голгетерског поста бх. рукометаша који је трајао читавих девет и по минута. 

Изабраници Билала Шумана нову, односно посљедњу прилику да врате неивјесност у мечу имали су при резултату 15:17, али нису реализовали контру и меч је практично ријешен.

Шпанија је до краја одржавала предност која је у финишу нарасла на коначних 25:19.

Резултати 5. кола: 

Финска - Аустрија 36:39

БиХ - Шпанија 19:25

ТАБЕЛА: Шпанија 10, БИХ 4, Аустрија 4, Финска 2

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар