EP: Španci lako protiv "Zmajeva"!

Bez iznenađenja! Rukometaši BiH poraženi u Sarajevu od Španije 25:19. "Zmajevi" u subotu protiv Austrije igraju za istorijski plasman na Evropsko prvenstvo.

Ostali sportovi 14.06.2017 | 20:30
EP: Španci lako protiv "Zmajeva"!
Rukometni "zmajevi" nisu uspjeli da iznenade Španiju u meču 5. kola Grupe 3 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj.

Španci su već obezbijedili plasman na Evropsko prvenstvo i u Sarajevo su došli bez nekoliko standardnih reprezentativaca, ali su uprkos tome stigli do ubjedljive pobjede:

BIH - ŠPANIJA 19:25 (11:14)

Poraz od Španaca nije bitno uticao na rasplet u Grupi 3 jer je Austrija savladala Finsku 39:36 tako da će odlučujući meč za plasman na Evropsko prvenstvo biti onaj u subotu, kada će "zmajevi" gostovati u Austriji.

Iako su Španci došli u Sarajevo bez Aguinagaldea, Tomasa, Kaneljasa, Gvardiole i Sarmienta bili su bolja ekipa na terenu Skenderije gdje je BiH imala solidnu podršku.

"Zmajevi" su ipak imali mnogo problema u napadu, pa ni sjajne odbrane Benjamina Burića u prvom i Nebojše Grahovca u drugom poluvremenu nisu spriječila ubjedljiv poraz.

Španci su poslije prvih 15 minuta stigli do 8:5, a onda je BiH serijom 3:0, odnosno pogotkom Predragovića izjednačila na 8:8.

Taj egal trajao je kratko, jer su krenuli da se pojavljuju ozbiljni problemi u realizaciji. "Zmajevi" su sa igračem više primili dva gola, a nakon još dvije izgubljene lopte Španci su stigli do 13:9 i prelomili meč. Na kraju prvog poluvremena na semaforu je stajalo 14:11.

Početak drugog poluvremena donio je lošu igru na obje strane i četiri minute igralo se bez pogotka.

BiH je u tom periodu promašila dva sedmerca, prvo Prce, potom Tarabokija i bio je to nagovještaj golgeterskog posta bh. rukometaša koji je trajao čitavih devet i po minuta. 

Izabranici Bilala Šumana novu, odnosno posljednju priliku da vrate neivjesnost u meču imali su pri rezultatu 15:17, ali nisu realizovali kontru i meč je praktično riješen.

Španija je do kraja održavala prednost koja je u finišu narasla na konačnih 25:19.

Rezultati 5. kola: 

Finska - Austrija 36:39

BiH - Španija 19:25

TABELA: Španija 10, BIH 4, Austrija 4, Finska 2

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar