Рукометашице Србије на Свјетском првенству!

Женска рукометна репрезентација Србије пласирала се на Светско првенство, пошто је у реваншу победила Италију.  У Чаиру убедљивих 34:16 против Италије.

Остали спортови 14.06.2017 | 20:15
Рукометашице Србије на Свјетском првенству!
Српске рукометашице су после победе са 33:23 у првој утакмици, славиле и у реваншу у нишкој хали Чаир са 34:15.

Светско првенство за рукометашице одржаће се од 1. до 17. децембра у Немачкој.

Мушка рукометна репрезентација имаће прилику да се пласира на Европско првенство у вечерашњој утакмици против Пољске, која ће се од 20.45 играти такође у Нишу.

Шести пут узастопце српске још од 2012. године српске рукометашице на једном великом такмичењу! Изабранице Љубомира Обрадовића овериле су пласман на Светско првенство пошто си у реваншу против Италије демонстрирале да су за класу боље. После 10 разлике у Падови, експлозија у нишком Чаиру и победа од убедљивух 34:16.

Пред више од 1.500 гледалаца у Нишу, Српкиње гошћама нису дале ни ваљану шансу да се понадају макар изједначеном дуелу. Врло брзо су повеле са 7:2, па 12:3 и јасно Италијанкама ставиле до знања да их само сигурна победа занима.

На крају, све репрезентативке добиле су шансу да заиграју, а најефикасније су биле Јована Стојиљковић са пет голова, те Марија Обрадовић са четири.

Није то сада ни најбитније. Најбитније је да Србије иде на планетарну смотру трећи пут узастопце. У Београду 2013. освојила је сребро, две године касније у Данској заузела је 15. место.

Светско првенство у Немачкој играће се од 1. до 17. децембра у Немачкој.

СРБИЈА - ИТАЛИЈА 34:16 (14:4)

СРБИЈА: Радосављевић 3, Крпеж Шлезак 3, Милојевић 1, Куриџа 1, Лавко 1, Дамњановић, Јањушевић 1, Георгијев 3, Поп Лазић 3, Обрадовић 4, Колунџић , Николић 3, Милошевић 3, Стоиљковић 5, Граовац, Дмитровић 3

ИТАЛИЈА: Тромбета 1, Георге 1, Дала Коста 1, Ротондо 6, Дел Балзо 2, Капеларо, Пруенстер, Капеларо, Ђиларди, Етаки, Лучин, Дибона, Наполетано, Бабо 1, Фантон 2, Равас, Кроста 2

Прво 33:23 у гостима, па моћних 35:16 у реваншу!

Женска рукометна репрезентација Србије обезбедила је учешће на Светском првенству у Немачкој пошто је била боља од Италије у оба меча баража, укупно 29 голова разлике, па је обрадовала публику у Нишу коју ове вечери очекује још један спектакл.

Наше репрезентативке су и уочи овог дуела већ биле једном ногом на СП, али су упркос томе одиграле мотивисано и разбиле противнице које су за полувреме дале само четири гола.

У наставку је публика у "Чаиру" уживала и у нешто бржем рукомету, са много голова, па су наше рукометашице показале да дефинитивно имају квалитет за првенство у Немачкој.

"Задовољан сам овом игром. Били смо растерећени и договорили смо се да одиграмо добру одбрану. Одлично су одговорили на то. Свеједно је с ким ћемо играти на СП. Ако овако играмо - баш нас брига ко је противник", поручио је тренер Обрадовић.

Извор: Б92/моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар