Rukometašice Srbije na Svjetskom prvenstvu!

Ženska rukometna reprezentacija Srbije plasirala se na Svetsko prvenstvo, pošto je u revanšu pobedila Italiju.  U Čairu ubedljivih 34:16 protiv Italije.

Ostali sportovi 14.06.2017 | 20:15
Rukometašice Srbije na Svjetskom prvenstvu!
Srpske rukometašice su posle pobede sa 33:23 u prvoj utakmici, slavile i u revanšu u niškoj hali Čair sa 34:15.

Svetsko prvenstvo za rukometašice održaće se od 1. do 17. decembra u Nemačkoj.

Muška rukometna reprezentacija imaće priliku da se plasira na Evropsko prvenstvo u večerašnjoj utakmici protiv Poljske, koja će se od 20.45 igrati takođe u Nišu.

Šesti put uzastopce srpske još od 2012. godine srpske rukometašice na jednom velikom takmičenju! Izabranice Ljubomira Obradovića overile su plasman na Svetsko prvenstvo pošto si u revanšu protiv Italije demonstrirale da su za klasu bolje. Posle 10 razlike u Padovi, eksplozija u niškom Čairu i pobeda od ubedljivuh 34:16.

Pred više od 1.500 gledalaca u Nišu, Srpkinje gošćama nisu dale ni valjanu šansu da se ponadaju makar izjednačenom duelu. Vrlo brzo su povele sa 7:2, pa 12:3 i jasno Italijankama stavile do znanja da ih samo sigurna pobeda zanima.

Na kraju, sve reprezentativke dobile su šansu da zaigraju, a najefikasnije su bile Jovana Stojiljković sa pet golova, te Marija Obradović sa četiri.

Nije to sada ni najbitnije. Najbitnije je da Srbije ide na planetarnu smotru treći put uzastopce. U Beogradu 2013. osvojila je srebro, dve godine kasnije u Danskoj zauzela je 15. mesto.

Svetsko prvenstvo u Nemačkoj igraće se od 1. do 17. decembra u Nemačkoj.

SRBIJA - ITALIJA 34:16 (14:4)

SRBIJA: Radosavljević 3, Krpež Šlezak 3, Milojević 1, Kuridža 1, Lavko 1, Damnjanović, Janjušević 1, Georgijev 3, Pop Lazić 3, Obradović 4, Kolundžić , Nikolić 3, Milošević 3, Stoiljković 5, Graovac, Dmitrović 3

ITALIJA: Trombeta 1, George 1, Dala Kosta 1, Rotondo 6, Del Balzo 2, Kapelaro, Pruenster, Kapelaro, Đilardi, Etaki, Lučin, Dibona, Napoletano, Babo 1, Fanton 2, Ravas, Krosta 2

Prvo 33:23 u gostima, pa moćnih 35:16 u revanšu!

Ženska rukometna reprezentacija Srbije obezbedila je učešće na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj pošto je bila bolja od Italije u oba meča baraža, ukupno 29 golova razlike, pa je obradovala publiku u Nišu koju ove večeri očekuje još jedan spektakl.

Naše reprezentativke su i uoči ovog duela već bile jednom nogom na SP, ali su uprkos tome odigrale motivisano i razbile protivnice koje su za poluvreme dale samo četiri gola.

U nastavku je publika u "Čairu" uživala i u nešto bržem rukometu, sa mnogo golova, pa su naše rukometašice pokazale da definitivno imaju kvalitet za prvenstvo u Nemačkoj.

"Zadovoljan sam ovom igrom. Bili smo rasterećeni i dogovorili smo se da odigramo dobru odbranu. Odlično su odgovorili na to. Svejedno je s kim ćemo igrati na SP. Ako ovako igramo - baš nas briga ko je protivnik", poručio je trener Obradović.

Izvor: B92/mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar