Кога возачи Ф1 не желе да виде у ретровизору?

Док Фетел и Хамилтон воде жестоку битку за титулу, а Хонда доводи до лудила Алонса, један возач Ф1 полако постаје омражен међу својим колегама.

Остали спортови 16.06.2017 | 09:30
Кога возачи Ф1 не желе да виде у ретровизору?
Шпанац Карлос Сајнц млађи, син бившег рели шампиона, важи за једно од најталентованијих возача у каравану Ф1, којем се предвиђа светла будућност.

Већ се прича да би следеће године могао да вози Ферари или Ред Бул, али је транутно на лошем гласу због инцидената које прави на стази.

Сајнц је после седам трка возач са највише казни у Ф1, већ је добио четири казнена бода и два пута је кажњаван са три позиције уназад на старту трке, по чему је надмашио и почетнике у овом такмичењу Ленса Строла и Џољона Палмера.

Шпанац је први инцидент имао управо са тинејџером из Канаде Стролом, кога је избацио из трке у Бахреину неопрезним изласком из бокса.



Још није била спласла бес у Вилијамсу, а Сајнц је направио нови инцидент при изласку из бокса. Овај пут је страдао Кевин Магнусен, а Шпанац се провукао без казне.

Међутим, протеклог викенда је у Монтреалу направио највећу глупост до сад и изазвао опасан судар. Необјашњиво је брзо ушао у кривину и закачио болид Романа Грожана, а пошто је изгубио контролу над возилом закуцао се и у Фелипеа Масу.



"Био ми је у мртвом углу, нисам га видео у ретровизорима. То је била несрећна ситуација и надам се да ћемо порадити на ретровизорима, јер се сви на њих жалимо ове сезоне", рекао је Сајнц који ће због овог инцидента стартовати са три позиције слабијег места од оног које избору у квалификацијама у Бакуу за трку која је на програму 25. јуна.

"Ако су му ретровизори сувише мали, нека користи веће. То је лош изговор, као да ти не одговарају наочаре, а свеједно их користиш", имао је одговор на Сајнцов изговор директор Хаса Гентер Штајнер.

Уколико настави у овом "ритму", Сајнц ће брзо постати персона нон грата у Формули 1, па ће моћи да заборави на шансу у најбољим тимовима у шампионату.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар