Ко осваја Вимблдон?!

Енди и Роџер први фаворити, Новак трећи! Једна од најпознатијих светских ланаца кладионица, Вилијам Хил објавио је квоте за победнике на Вимблдону.

Тенис 15.06.2017 | 19:30
Ко осваја Вимблдон?!
Трећи Гренд Слем сезоне стартује трећег и траје до шеснаестог јула, титулу брани домаћи представник Енди Мари, а ви ћете – као и увек – све информације са лице места моћи да сазнате од нашег Николе Ђукића директно из Лондона, као и на странама нашег специјала 'Вимблдон 2017'.

Место првог фаворита по мишљењу букмејкера деле управо први рекет света, иако Енди није ни близу топ форме од уласка у нову такмичарску годину, и жива легенда 'Олд Енгланд Цлуба' – седмоструки шампион Роџер Федерер.

Коефицијент на тријумф Британца и Швајцарца износи 3,75, а следи их двоструки шампион, наш Новак Ђоковић, од понедељка четврти играч света, са квотом 6,50.

Ипак, многи као најближег трофеју виде Роџера, али не због рекордних седам трофеја у главном граду Енглске (чиме дели рекорд са Питом Сампрасом), већ због чињенице да је наменски пропустио сезону на шљаци, после сјајног старта сезоне и три титуле (Аустралиан Опен, Индијан Велс, Мајами).

Освајач Ролан Гароса, Рафаел Надал је на четвртој позицији са квотом 7, док први пет комплетира Милош Раонић – 17.

Што се конкуренције дама тиче, на првом месту је Чехиња Каролона Плишкова са коефицијентом 7, иако никада није прошла даље од друге рунде на незваничном првенству света, али највише због узасног напада на њену земљакињу Петру Квитову, двоструку освајачицу Вимблдона – на коју је квота тачно 10.

Наредна на листи је Шпанкиња Гарбиње Мугуруса са 11, а пета Викторија Азаренка – 13. Најновија тениска сензација и освајачица Френч Опена, двадесетогодишња Летонка Јелена Остапенко је седми фаворит са квотом 17.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар