Алонсо: Мени бод ништа не значи, али тиму...

Фернандо Алонсо фрустриран је што и даље има проблема са мотором Хонде у свом Мекларену, због чега ни у Канади није успео да заврши трку.

Остали спортови 15.06.2017 | 17:30
Алонсо: Мени бод ништа не значи, али тиму...
Шпанац је био на позицији за освајање бодова у Монтреалу, али му је мотор отказао два круга пре краја трке.

Сличне проблеме Мекларен је имао и на претходним тркама, па је британски тим једини без иједног бода у текућој сезони.

"Тешко је је због момака из тима што нисмо освојили тај бод. Мени неће променити живот, после 16 година у Ф1 један бод је... Али ти момци, њима значи много. Радили су напорно, дан и ноћ, спремали болид, стратегију, водили рачуна о сваком детаљу. Желиш добар резултат због њих чак иако је то само један бод. Фрустриран сам", рекао је Алонсо.

Двоструки шампион Ф1 ће тешко до бодова и на следећој трци 25. јуна, јер ће Мекларен због промене мотора кренути са сачеља на улицама Бакуа.

"Не само да смо изгубили бод него смо изгили и наредну трку, сигурно крећемо последњи у Бакуу јер је Џенсон (Батон) променио моторну јединицу у Монаку и крено последњи. Овде смо изгубили мотор и у Бакуу ћемо кренути последњи. Ситуација није уопште лепа", додао је Шпанац.

Он је пропустио претпрошлу трку у Монаку због наступа у Индикар шампионату, па су кренуле спекулације да би могао да напусти Ф1 због америчке серије.

"Зашто да не? Ја сам отворен за све. Лагао бих када бих рекао да знам шта ће се десити следеће године", остао је загонетан Алонсо.

У генералном поретку шампионата Ф1 лидер после седам трка је возач Ферарија Себастијан Фетел са 141 бодом, 12 испред Мерцедесовог адута Луиса Хамилтона. У поретку конструктора, немачки аутомобилски гигант из Штутгарта води са осам бодова испред италијанског конкурента из Маранела.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар