Alonso: Meni bod ništa ne znači, ali timu...

Fernando Alonso frustriran je što i dalje ima problema sa motorom Honde u svom Meklarenu, zbog čega ni u Kanadi nije uspeo da završi trku.

Ostali sportovi 15.06.2017 | 17:30
Alonso: Meni bod ništa ne znači, ali timu...
Španac je bio na poziciji za osvajanje bodova u Montrealu, ali mu je motor otkazao dva kruga pre kraja trke.

Slične probleme Meklaren je imao i na prethodnim trkama, pa je britanski tim jedini bez ijednog boda u tekućoj sezoni.

"Teško je je zbog momaka iz tima što nismo osvojili taj bod. Meni neće promeniti život, posle 16 godina u F1 jedan bod je... Ali ti momci, njima znači mnogo. Radili su naporno, dan i noć, spremali bolid, strategiju, vodili računa o svakom detalju. Želiš dobar rezultat zbog njih čak iako je to samo jedan bod. Frustriran sam", rekao je Alonso.

Dvostruki šampion F1 će teško do bodova i na sledećoj trci 25. juna, jer će Meklaren zbog promene motora krenuti sa sačelja na ulicama Bakua.

"Ne samo da smo izgubili bod nego smo izgili i narednu trku, sigurno krećemo poslednji u Bakuu jer je Dženson (Baton) promenio motornu jedinicu u Monaku i kreno poslednji. Ovde smo izgubili motor i u Bakuu ćemo krenuti poslednji. Situacija nije uopšte lepa", dodao je Španac.

On je propustio pretprošlu trku u Monaku zbog nastupa u Indikar šampionatu, pa su krenule spekulacije da bi mogao da napusti F1 zbog američke serije.

"Zašto da ne? Ja sam otvoren za sve. Lagao bih kada bih rekao da znam šta će se desiti sledeće godine", ostao je zagonetan Alonso.

U generalnom poretku šampionata F1 lider posle sedam trka je vozač Ferarija Sebastijan Fetel sa 141 bodom, 12 ispred Mercedesovog aduta Luisa Hamiltona. U poretku konstruktora, nemački automobilski gigant iz Štutgarta vodi sa osam bodova ispred italijanskog konkurenta iz Maranela.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar