Партизан: Година дупле круне и Лиге шампиона!

Шампион Србије свечаношћу у хотелу "Краун плаза" ставио тачку на такмичарску 2016/17. У присуству великог броја званица, вече је почело песмом "Танго смрти", а потом су функционери црно-белих послали поруке за нову сезону.  Црно-бело вече, Вулетић “израчунао” Лигу шампиона! Освајач дупле круне свечаним коктелом ставио тачку на успешну сезону и обележио почетак нове.

Фудбал 13.06.2017 | 00:00
Партизан: Година дупле круне и Лиге шампиона!
У једном дану, ФК Партизан је почео нову такмичарску годину, прозивком шефа струке Мирослава Ђукића, а уједно се опростио и од претходне, шампионске сезоне.

Освајач српске "дупле круне" организовао је у понедељак свечани коктел у хотелу "Краун плаза" у Београду, где се уз музику и велики број званица још једном осврнуо на такмичарску 2016/17, коју ће дуго памтити.

Председник Партизана Милорад Вучелић рекао је да свечаност на Новом Београду означава и формални крај претходне сезоне.

"Овим догађајем завршавамо славље и почињемо такмичарски део припреме за Европу. Ово је завршни чин радости, која траје већ две недеље. Пресрећан сам, драго ми је што смо то освојил фер, витешком борбом и што смо показали свима да смо били бољи и у та четири дербија. Нема никакве сумње да је Партизан заслужено шампион. Вечерас заслужено славимо", рекао је Вучелић.

Функционери Партизана дочекивали су госте заједно крај освојених трофеја, док су се званице полако придруживале прослави. У "Краун плазу" дошли су и чланови неких ранијих руководстава, као што су Иван Ћурковић, Ненад Поповић, Бранко Ружић, Томислав Караџић, Алберт Нађ, Сретен Николић, Миле Јовичић, Звонимир Вукић...

После фотографисања, испред свечаног хола дошли су и фудбалери, на челу са капитеном Сашом Илићем, који је са својим првим замеником Мирославом Вулићевићем изнео трофеје пред госте. Пре тога, бенд је почео вече извођењем песме "Танго смрти", међу навијачима Партизана веома популарне претходних месеци.

Потпредседник клуба Владимир Вулетић истакао је у први план симболику бројева и надао се да ће она бити знак и за успех у Европи.

"Ово је дакако, шести пут у историји ФК Партизан да наш клуб слави дуплу круну. На сваких 12 година ФК Партизан је у позицији да слави дуплу круну, а ово је та година. Ово је година великог успеха ФК Партизан и верујем да је и година у којој ће клуб направити још једну врсту поређења, ако можемо тако да кажемо, да је Партизан на седам година улазио у Лигу шампиона. Ово је та година!".

Генерални директор црно-белих Милош Вазура већ је фокусиран на такмичарске обавезе и на формирање тима. На прослави у познатом хотелу такође је направио кратак осврт, као увод у све што чека клуб из Хумске у недељама и месецима који предстоје.

"Ово јесте била једна од најтежих година. Било је тешко, почев од лоших сцена скупштине, испадања из Европе, а на крају је све испало како треба. Једини смо веровали у дуплу круну, то се и остварило. Играмо Европу и већ се бавимо прелазним роком. Могу да обећам да ће Партизан дати све од себе да игра или Лигу шампиона или Лигу Европе. Дакле, идемо изнад својих могућности и даћемо све од себе да испунимо своја обећања!", поручио је Вазура.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар