Финале: Звезда уништила ФМП!

Звезда демолирала ФМП у првој утакмици финала КЛС! Екипа Црвене звезде савладала је ФМП са 94:66 и тако повела са 1–0 у серији у Кошаркашкој лиги Србије.  Много је јача - сурова Звезда ће пешке до трофеја! Црвено-бели на убедљив начин стигли до вођства у финалној серији. Најрасположенији у домаћим редовима сјајни Огњен Добрић који је дао 21 поен.

Кошарка 12.06.2017 | 23:00
Финале: Звезда уништила ФМП!
Изабраници Дејана Радоњића почетком другог полувремена сломили су отпор гостију из Железника, који до краја утакмице нису успели да се врате у меч.

Виђена је невероватна тимска игра црвено-белих који су остварили чак 30 асистенција, а пратио их је одличан проценат за три поена пошто су шутирали 16/29.

Такође свих 12 играча Црвене звезде уписало се у листу стрелаца, пошто је Бориша Симанић на 1:30 погодио за два поена.

Најефикаснији у победничком саставу био је Огњен Добрић са 21 поеном, а пратили су га Марко Симоновић са 11, Нејт Волтерс са 10 и Милко Бјелица који је такође имао 10 поена.

Код гостију није било пуно расположених, Апић је убацио 13, Стефан Лазаревић 10, док је Радош Шешлија имао девет поена.

Максимално концентрисано, одговорно, растерећено и распуцано. Када Црвена звезда игра на тај начин ни многи квалитетнији тимови у Европи не могу да јој парирају. Вечерас у томе није успео ФМП, који је лагано положио оружје пред 4.000 гледалаца у дворани Александар Николић, па је екипа Дејана Радоњића без већих проблема стигла до вођства у финалној серији и биће велико изненађење уколико читав посао не оконча у три утакмице - 94:66.

Улога најбољег играча првог меча понео је изузетно расположени Огњен Добрић, који је био најзаслужнији за одлично отварање утакмице домаћег тима, али и за класични нокаут гостију у последњој четвртини. Укупно је дао 21 поен и био најефикаснији на мечу.

Поред њега истакли су се и Симоновић са 11 и Волтерс са 10 колико је дао Бјелица. Апић је на другој страни дао 13, а Лазаревић 10.

Јасно је да екипа Душана Алимпијевића без Џоне Болдена не може равнправно да се носи са двоструким узастопним шампионом у финалној серији. Домаћин је од старта меча направио превагу на терену, експресно стихгао до двоцифрене залихе, па су већ уводни тренуци утакмице наговештавали да би изнађујући финалиста могао да доживи праву резултатску катастрофу ове вечери.

За експресну разлику био је заслужан сјајни Добрић. Некадашњи играч управо ФМП-а је једну и по четвртину играо „један на пет“ са Пантерима и за 12 минута убацио 15 поена, уз стопостотан процент шута (у једном моменту шутирао 5/5 за три).

Радоњићев тим је играо са доста самопоуздања и лакоће, што је резултитало и великим бројем погођених шутева ван линије 6,75. ФМП је донекле успео да се тргне у финишу првог полувренмену и избегне рану капитулацију, али је она услеидала већ у трећој деоници, где су црвено-бели решили питање победника.

Добрићеву улогу у наставку утакмице преузели су Марко Симоновић и Милко Бјелица. Немилосрдно су затрпавали кош противника из свих позиција, а повремено су се у „акцију“ укључивали и остали играчи, па је у Звездиним редовима остало довољно енергије и за други меч, који је на програму већ среду (18.30). Рафална паљба искусних првотимаца само је додатно мотивисала Огњена Добрића, који се у последњој деоници потрудио да елиминише неизвесност око питања најефикаснијег играча утакмице.

Црвено-бели су били надмоћни у сви сегментима кошаркашке игре, па је и позамашна разлика на крају утакмице у корист домаћег тима била производ свега приказаног у дворани Александар Николић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ФМП 94:66 (23:11, 15:13, 34:15, 22:27)

Дворана: Александар Николић
Гледалаца: 3.500
Судије: Белошевић, Војиновић, Јовчић

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Волтерс 10, Томпсон 5, Дангубић 7, Митровић 6, Лазић 6, Симанић 4, Добрић 21, Симоновић 11, Џенкинс 3, Гудурић 5, Кузмић 6, Бјелица 10.

ФМП: Раданов 2, Човић 7, Давидовац 9, Апић 13, Лазаревић 10, Бурсаћ 4, Шешлија 9, Кутлешић 4, , Љубичић, Радовановић 2, Остин 6, Каплановић

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар