Finale: Zvezda uništila FMP!

Zvezda demolirala FMP u prvoj utakmici finala KLS! Ekipa Crvene zvezde savladala je FMP sa 94:66 i tako povela sa 1–0 u seriji u Košarkaškoj ligi Srbije.  Mnogo je jača - surova Zvezda će peške do trofeja! Crveno-beli na ubedljiv način stigli do vođstva u finalnoj seriji. Najraspoloženiji u domaćim redovima sjajni Ognjen Dobrić koji je dao 21 poen.

Košarka 12.06.2017 | 23:00
Finale: Zvezda uništila FMP!
Izabranici Dejana Radonjića početkom drugog poluvremena slomili su otpor gostiju iz Železnika, koji do kraja utakmice nisu uspeli da se vrate u meč.

Viđena je neverovatna timska igra crveno-belih koji su ostvarili čak 30 asistencija, a pratio ih je odličan procenat za tri poena pošto su šutirali 16/29.

Takođe svih 12 igrača Crvene zvezde upisalo se u listu strelaca, pošto je Boriša Simanić na 1:30 pogodio za dva poena.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Ognjen Dobrić sa 21 poenom, a pratili su ga Marko Simonović sa 11, Nejt Volters sa 10 i Milko Bjelica koji je takođe imao 10 poena.

Kod gostiju nije bilo puno raspoloženih, Apić je ubacio 13, Stefan Lazarević 10, dok je Radoš Šešlija imao devet poena.

Maksimalno koncentrisano, odgovorno, rasterećeno i raspucano. Kada Crvena zvezda igra na taj način ni mnogi kvalitetniji timovi u Evropi ne mogu da joj pariraju. Večeras u tome nije uspeo FMP, koji je lagano položio oružje pred 4.000 gledalaca u dvorani Aleksandar Nikolić, pa je ekipa Dejana Radonjića bez većih problema stigla do vođstva u finalnoj seriji i biće veliko iznenađenje ukoliko čitav posao ne okonča u tri utakmice - 94:66.

Uloga najboljeg igrača prvog meča poneo je izuzetno raspoloženi Ognjen Dobrić, koji je bio najzaslužniji za odlično otvaranje utakmice domaćeg tima, ali i za klasični nokaut gostiju u poslednjoj četvrtini. Ukupno je dao 21 poen i bio najefikasniji na meču.

Pored njega istakli su se i Simonović sa 11 i Volters sa 10 koliko je dao Bjelica. Apić je na drugoj strani dao 13, a Lazarević 10.

Jasno je da ekipa Dušana Alimpijevića bez Džone Boldena ne može ravnpravno da se nosi sa dvostrukim uzastopnim šampionom u finalnoj seriji. Domaćin je od starta meča napravio prevagu na terenu, ekspresno stihgao do dvocifrene zalihe, pa su već uvodni trenuci utakmice nagoveštavali da bi iznađujući finalista mogao da doživi pravu rezultatsku katastrofu ove večeri.

Za ekspresnu razliku bio je zaslužan sjajni Dobrić. Nekadašnji igrač upravo FMP-a je jednu i po četvrtinu igrao „jedan na pet“ sa Panterima i za 12 minuta ubacio 15 poena, uz stopostotan procent šuta (u jednom momentu šutirao 5/5 za tri).

Radonjićev tim je igrao sa dosta samopouzdanja i lakoće, što je rezultitalo i velikim brojem pogođenih šuteva van linije 6,75. FMP je donekle uspeo da se trgne u finišu prvog poluvrenmenu i izbegne ranu kapitulaciju, ali je ona usleidala već u trećoj deonici, gde su crveno-beli rešili pitanje pobednika.

Dobrićevu ulogu u nastavku utakmice preuzeli su Marko Simonović i Milko Bjelica. Nemilosrdno su zatrpavali koš protivnika iz svih pozicija, a povremeno su se u „akciju“ uključivali i ostali igrači, pa je u Zvezdinim redovima ostalo dovoljno energije i za drugi meč, koji je na programu već sredu (18.30). Rafalna paljba iskusnih prvotimaca samo je dodatno motivisala Ognjena Dobrića, koji se u poslednjoj deonici potrudio da eliminiše neizvesnost oko pitanja najefikasnijeg igrača utakmice.

Crveno-beli su bili nadmoćni u svi segmentima košarkaške igre, pa je i pozamašna razlika na kraju utakmice u korist domaćeg tima bila proizvod svega prikazanog u dvorani Aleksandar Nikolić.

CRVENA ZVEZDA – FMP 94:66 (23:11, 15:13, 34:15, 22:27)

Dvorana: Aleksandar Nikolić
Gledalaca: 3.500
Sudije: Belošević, Vojinović, Jovčić

CRVENA ZVEZDA: Volters 10, Tompson 5, Dangubić 7, Mitrović 6, Lazić 6, Simanić 4, Dobrić 21, Simonović 11, Dženkins 3, Gudurić 5, Kuzmić 6, Bjelica 10.

FMP: Radanov 2, Čović 7, Davidovac 9, Apić 13, Lazarević 10, Bursać 4, Šešlija 9, Kutlešić 4, , Ljubičić, Radovanović 2, Ostin 6, Kaplanović

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar