Сви троше као луди, па мора и Бајерн!

100. 000. 000 евра за Алексиса Санчеза! Баварци журе по Чилеанца!

Фудбал 14.06.2017 | 21:30
Сви троше као луди, па мора и Бајерн!
Цена на фудбалској пијаци су овог лета отишле у небо, клубови плаћају далеко веће суме него претходних година како би склопили што јаче тимове пред кључну сезону за изглед Лиге шампиона у будућности. У луду трку се укључио чак и Бајерн који је до сада био познат по паметнијој економији и није се уткривао са најбогатијим клубовима у Европи. Плаћали су неке разумне суме, али сада и они јуре прескупа појачања.

Баварци су већ осигурали трансфере Никласа Зулеа и Себастијена Рудија из Хофенхајма, односно Сержа Гнабрија из Вердера. Ипак, највећа мета је Алексис Санчез. Анчелоти не жели да пропусти ову прилику с обзиром да Чилеанац жели да напусти Арсенал. Зато Бајернов тренер инсистира на довођењу овог појачања.

А клуб из Минхена је спреман да укупно уложи 100.000.000 евра у операцију Санчез. Бајерн нуди обештећење од 40.000.000 евра Арсеналу. Са данашњим ценама играча је јасно да Алексис вреди више, али он 1. јула улази у последњу годину уговора и Арсенал није баш у ситуацији да диктира услове. Више новца је Бајерн спреман да понуди Санчезу. Добро обавештени Билд тврди да Бајернова понуда за четири године кроз уговор износи 60.000.000 евра! Дакле, плата од 15.000.000 евра годишње. А не 20.000.000 евра, како су поједини европски медији јављали пре неколико дана. 

Баварци ипак не желе да иду преко те границе јер толико зарађује Левандовски као најплаћенији играч у екипи и сваки већи уговор би могао да узорокује немире и незадовољство у свлачионици.

Санчеза привлачи Бајерн, али и остале опције које могу да буду уносније попут Манчестер Ситија и Пари Сен Жермена. За Гвардиолу је Алексис прва опција при куповини нападача и Чилеанцу се пружа шанса да остане у Премијер лиги. Такође, француски Л'Екип за данас најављује долазак Пари Сен Жерменовог председника Насера ал Келаифија у Лондон због Алексиса Санчеза. Богати Арапин на челу Светаца је спремио понуду за Санчеза пошто му не иде план за довођење Мбапеа из Монака.

На потезу је Санчез. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар