Svi troše kao ludi, pa mora i Bajern!

100. 000. 000 evra za Aleksisa Sančeza! Bavarci žure po Čileanca!

Fudbal 14.06.2017 | 21:30
Svi troše kao ludi, pa mora i Bajern!
Cena na fudbalskoj pijaci su ovog leta otišle u nebo, klubovi plaćaju daleko veće sume nego prethodnih godina kako bi sklopili što jače timove pred ključnu sezonu za izgled Lige šampiona u budućnosti. U ludu trku se uključio čak i Bajern koji je do sada bio poznat po pametnijoj ekonomiji i nije se utkrivao sa najbogatijim klubovima u Evropi. Plaćali su neke razumne sume, ali sada i oni jure preskupa pojačanja.

Bavarci su već osigurali transfere Niklasa Zulea i Sebastijena Rudija iz Hofenhajma, odnosno Serža Gnabrija iz Verdera. Ipak, najveća meta je Aleksis Sančez. Ančeloti ne želi da propusti ovu priliku s obzirom da Čileanac želi da napusti Arsenal. Zato Bajernov trener insistira na dovođenju ovog pojačanja.

A klub iz Minhena je spreman da ukupno uloži 100.000.000 evra u operaciju Sančez. Bajern nudi obeštećenje od 40.000.000 evra Arsenalu. Sa današnjim cenama igrača je jasno da Aleksis vredi više, ali on 1. jula ulazi u poslednju godinu ugovora i Arsenal nije baš u situaciji da diktira uslove. Više novca je Bajern spreman da ponudi Sančezu. Dobro obavešteni Bild tvrdi da Bajernova ponuda za četiri godine kroz ugovor iznosi 60.000.000 evra! Dakle, plata od 15.000.000 evra godišnje. A ne 20.000.000 evra, kako su pojedini evropski mediji javljali pre nekoliko dana. 

Bavarci ipak ne žele da idu preko te granice jer toliko zarađuje Levandovski kao najplaćeniji igrač u ekipi i svaki veći ugovor bi mogao da uzorokuje nemire i nezadovoljstvo u svlačionici.

Sančeza privlači Bajern, ali i ostale opcije koje mogu da budu unosnije poput Mančester Sitija i Pari Sen Žermena. Za Gvardiolu je Aleksis prva opcija pri kupovini napadača i Čileancu se pruža šansa da ostane u Premijer ligi. Takođe, francuski L'Ekip za danas najavljuje dolazak Pari Sen Žermenovog predsednika Nasera al Kelaifija u London zbog Aleksisa Sančeza. Bogati Arapin na čelu Svetaca je spremio ponudu za Sančeza pošto mu ne ide plan za dovođenje Mbapea iz Monaka.

Na potezu je Sančez. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar