Фешта легенди! Роналдо, Раул, Кафу, Карлос, Моријентес...

Сви на једном месту! И Фиго који је убио паука! Фудбалски спектакл на стадиону Сантјаго Бернабеу!

Фудбал 13.06.2017 | 10:15
Фешта легенди! Роналдо, Раул, Кафу, Карлос, Моријентес...
Мадридска журка не престаје! Само седам дана пошто је прослављено освајање рекордне дванаесте титуле европског шампиона, стадион Сантјаго Бернабеу био је дом још једног фудбалског спектакла. Овог пута у режији највећих легенди Реала и Роме, а цео догађај испратило је преко 67.000 гледалаца! 

И имало је шта да види. Чак 327 титула међу свим играчима у оба тима! Велике мајсторе лоптања на делу, победу Краљевског клуба с резултатом 4:0, вечног Роналда који се коначно вратио на место успеха, Фернанда Моријентеса и Раула као да су и сада у пуној снази, али и еврогол у режији непоновљивог Луиса Фига и његово „убијање паука“ из слободног ударца са преко 25 метара. Галактикоси су доминирали травнатом сценом.

Додуше, велики Зубин повратак трајао је тек 33 минута, али и за то време публика је могла да се увери да у његовим ногама и даље има магије, упркос евидентном вишку килограма. 



Ипак, Амависка је био први који је комплетном аудиторијуму, али и фудбалерима Вучице ставио до знања да ово неће бити само обичан хуманитарни меч. Већ у 38. секунди чувени везиста послао је пројектил ка Конселовом голу и тако послао сигнал упозорења. 

Али, наставак утакмице припао је Галактикосима. Управо је код првог гола прорадила конекција која је годинама терорисала противнике. Роберто Карлос послао је употребљив центаршут, а Моријентес се у 29. минуту фантастично снашао и затресао мрежу главом.

Седам минута касније публика се поклонила португалском виртуозу. Фиго је показао да је у страшној форми иако година није на терену као професионалац. Публика је само са сетом у очима могла да гледа великог мајстора на делу.



Највећа претња по Илгнеров гол био је Кафу, чије је пројектиле легендарни голман морао да вади како је знао и умео. И у томе је успео. 

Други део игре такође је припао Реалу, али је исти махом био резервисан за емотивне моменте. Навијачи су се још једном поздравили са непрежаљеним Раулом, громогласне аплаузе добили су и Карлос и Фиго... Али вечни капитен поново је успео да погоди посебну жицу у срцима многобројних носталгичара и фудбалских заљубљеника.

Док су се други поздрављали са публиком, Моријентес је решетао. Поново је некадашња ведета била прецизна главом, овог пута после центаршута Савија након пуног часа игре. Целу фудбалску фешту затворио је Конго у 80. минуту. 

А фудбалерима Роме није преостало много тога. Успели су да припрете неколико пута, да направе неколико симпатичних акција. Али вече је било као створено за Краљевски клуб. 

ЛЕГЕНДЕ РЕАЛА (4-3-1-2): Илгнер - Салгадо, Жулио Цезар, Санц, Роберто Карлос - Амависка, Карембе, Фиго - Раул - Роналдо, Моријентес.

Измене: Контрерас, Павон, Веласко, Виктор, Савио, Иван Перез, Бутрагењо, Алфонсо, Конго.
Тренер: Аманцио Амаро.

ЛЕГЕНДЕ РОМЕ (4-4-1-1): Консел - Кафу, Алдаир, Лима, Карбони - Касети, Томази, Конти, Перота - Боњек - Балбо.

Измене: Пелицоли, Мањоне, Тонето, Скаркили, Десидери, Маини, Капијоли, Рицители. 
Тренер: Ецио Села.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар