Fešta legendi! Ronaldo, Raul, Kafu, Karlos, Morijentes...

Svi na jednom mestu! I Figo koji je ubio pauka! Fudbalski spektakl na stadionu Santjago Bernabeu!

Fudbal 13.06.2017 | 10:15
Fešta legendi! Ronaldo, Raul, Kafu, Karlos, Morijentes...
Madridska žurka ne prestaje! Samo sedam dana pošto je proslavljeno osvajanje rekordne dvanaeste titule evropskog šampiona, stadion Santjago Bernabeu bio je dom još jednog fudbalskog spektakla. Ovog puta u režiji najvećih legendi Reala i Rome, a ceo događaj ispratilo je preko 67.000 gledalaca! 

I imalo je šta da vidi. Čak 327 titula među svim igračima u oba tima! Velike majstore loptanja na delu, pobedu Kraljevskog kluba s rezultatom 4:0, večnog Ronalda koji se konačno vratio na mesto uspeha, Fernanda Morijentesa i Raula kao da su i sada u punoj snazi, ali i evrogol u režiji neponovljivog Luisa Figa i njegovo „ubijanje pauka“ iz slobodnog udarca sa preko 25 metara. Galaktikosi su dominirali travnatom scenom.

Doduše, veliki Zubin povratak trajao je tek 33 minuta, ali i za to vreme publika je mogla da se uveri da u njegovim nogama i dalje ima magije, uprkos evidentnom višku kilograma. 



Ipak, Amaviska je bio prvi koji je kompletnom auditorijumu, ali i fudbalerima Vučice stavio do znanja da ovo neće biti samo običan humanitarni meč. Već u 38. sekundi čuveni vezista poslao je projektil ka Konselovom golu i tako poslao signal upozorenja. 

Ali, nastavak utakmice pripao je Galaktikosima. Upravo je kod prvog gola proradila konekcija koja je godinama terorisala protivnike. Roberto Karlos poslao je upotrebljiv centaršut, a Morijentes se u 29. minutu fantastično snašao i zatresao mrežu glavom.

Sedam minuta kasnije publika se poklonila portugalskom virtuozu. Figo je pokazao da je u strašnoj formi iako godina nije na terenu kao profesionalac. Publika je samo sa setom u očima mogla da gleda velikog majstora na delu.



Najveća pretnja po Ilgnerov gol bio je Kafu, čije je projektile legendarni golman morao da vadi kako je znao i umeo. I u tome je uspeo. 

Drugi deo igre takođe je pripao Realu, ali je isti mahom bio rezervisan za emotivne momente. Navijači su se još jednom pozdravili sa neprežaljenim Raulom, gromoglasne aplauze dobili su i Karlos i Figo... Ali večni kapiten ponovo je uspeo da pogodi posebnu žicu u srcima mnogobrojnih nostalgičara i fudbalskih zaljubljenika.

Dok su se drugi pozdravljali sa publikom, Morijentes je rešetao. Ponovo je nekadašnja vedeta bila precizna glavom, ovog puta posle centaršuta Savija nakon punog časa igre. Celu fudbalsku feštu zatvorio je Kongo u 80. minutu. 

A fudbalerima Rome nije preostalo mnogo toga. Uspeli su da priprete nekoliko puta, da naprave nekoliko simpatičnih akcija. Ali veče je bilo kao stvoreno za Kraljevski klub. 

LEGENDE REALA (4-3-1-2): Ilgner - Salgado, Žulio Cezar, Sanc, Roberto Karlos - Amaviska, Karembe, Figo - Raul - Ronaldo, Morijentes.

Izmene: Kontreras, Pavon, Velasko, Viktor, Savio, Ivan Perez, Butragenjo, Alfonso, Kongo.
Trener: Amancio Amaro.

LEGENDE ROME (4-4-1-1): Konsel - Kafu, Aldair, Lima, Karboni - Kaseti, Tomazi, Konti, Perota - Bonjek - Balbo.

Izmene: Pelicoli, Manjone, Toneto, Skarkili, Desideri, Maini, Kapijoli, Riciteli. 
Trener: Ecio Sela.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar