Селектор Велса би да буде први у групи!

За Русију четири победе! За бараж три и реми! „Прилично сам сигуран да Арон Ремзи није ни видео оригиналну паненку“, каже Крис Колман.

Фудбал 12.06.2017 | 10:45
Селектор Велса би да буде први у групи!
Више од сат времена држали су нас у шаху. Нисмо могли честито ни да припретимо. Дуго смо били без шута на гол и, руку на срце, Велшани су ти који могу да жале што у Београду нису узели три бода.

А били су им ближи од наше репрезентације.

„Помешана су ми осећања. Повели смо, а овде је тешко играти. Србија има добар тим. Много смо научили од Србије пре пет година. Знали смо да морамо да се боримо, али овде не сме да се игра отворено. Момци су то радили. Поносан сам на њих. Имали смо шансе у последњих десетак минута. Морамо да будемо задовољни бодом“, рекао је Крис Колман, селектор Змајева.

Стратег Велса је после меча шестог кола (1:1 )оценио да је Група Д узбудљива и да су екипе у њој уједначене.

„Реално, ако хоћемо да будемо први у групи, сада морамо да остваримо све четири победе. Ако желимо бараж, онда три победе и реми. Никада не говорим о победама, али ово је математика. Србија има гостовања у Аустрији и Ирској“.

Још мало о калкулацијама:

„Аустрија и Ирска више воле што је овде нерешено, али не мислим да је Ирска желела да било ко победи, јер су остале четири утакмице, а остала је разлика. Ирска тек треба да дође у Велс“.

А у претходним мундијалских квалификацијама тукли смо Велшане 6:1. Много су напредовали од тог меча у Новом Саду.

„Као што сам рекао, научили смо од Србије пре пет година. Тешко је играти и узети било шта у Србији, Хрватској, таквим земљама. Они кад обуку дрес се не шале. То смо рекли играчима, морају да играју с емоцијом и страшћу. Знам да је ово стар стадион, али атмосфера је фантастична. Издржали смо и процветали у оваквим условима. Стварно сам поносан на играче. Србија је у првој утакмици показала више квалитета у поседу лопте, тако да смо знали да морамо да их притиснемо. Ми нисмо довољно добри да играмо 90 минута отворени, да свако има посед и да се надигравамо, и зато морамо да будемо добри тактички“.

За крај: да ли је Арон Ремзи намерно дао гол „паненком“?

„Нисам ни тренутак сумњао да ће постићи гол, мада нисам ни знао да ће онако извести пенал. Знао сам, јер игра јако добро, са много самопоуздања. Његов допринос био је немерљив. Да није било њега, не знам да ли бисмо остварили овакав резултат. Навијачи овде праве велику буку, али њему то није сметало. Прилично сам сигуран да Арон није ни видео оригиналну „паненку“, насмејао се Крис Колмен.

Извор: моззартспорт

ФОТО: МН Пресс

Коментари / 0

Оставите коментар