Selektor Velsa bi da bude prvi u grupi!

Za Rusiju četiri pobede! Za baraž tri i remi! „Prilično sam siguran da Aron Remzi nije ni video originalnu panenku“, kaže Kris Kolman.

Fudbal 12.06.2017 | 10:45
Selektor Velsa bi da bude prvi u grupi!
Više od sat vremena držali su nas u šahu. Nismo mogli čestito ni da pripretimo. Dugo smo bili bez šuta na gol i, ruku na srce, Velšani su ti koji mogu da žale što u Beogradu nisu uzeli tri boda.

A bili su im bliži od naše reprezentacije.

„Pomešana su mi osećanja. Poveli smo, a ovde je teško igrati. Srbija ima dobar tim. Mnogo smo naučili od Srbije pre pet godina. Znali smo da moramo da se borimo, ali ovde ne sme da se igra otvoreno. Momci su to radili. Ponosan sam na njih. Imali smo šanse u poslednjih desetak minuta. Moramo da budemo zadovoljni bodom“, rekao je Kris Kolman, selektor Zmajeva.

Strateg Velsa je posle meča šestog kola (1:1 )ocenio da je Grupa D uzbudljiva i da su ekipe u njoj ujednačene.

„Realno, ako hoćemo da budemo prvi u grupi, sada moramo da ostvarimo sve četiri pobede. Ako želimo baraž, onda tri pobede i remi. Nikada ne govorim o pobedama, ali ovo je matematika. Srbija ima gostovanja u Austriji i Irskoj“.

Još malo o kalkulacijama:

„Austrija i Irska više vole što je ovde nerešeno, ali ne mislim da je Irska želela da bilo ko pobedi, jer su ostale četiri utakmice, a ostala je razlika. Irska tek treba da dođe u Vels“.

A u prethodnim mundijalskih kvalifikacijama tukli smo Velšane 6:1. Mnogo su napredovali od tog meča u Novom Sadu.

„Kao što sam rekao, naučili smo od Srbije pre pet godina. Teško je igrati i uzeti bilo šta u Srbiji, Hrvatskoj, takvim zemljama. Oni kad obuku dres se ne šale. To smo rekli igračima, moraju da igraju s emocijom i strašću. Znam da je ovo star stadion, ali atmosfera je fantastična. Izdržali smo i procvetali u ovakvim uslovima. Stvarno sam ponosan na igrače. Srbija je u prvoj utakmici pokazala više kvaliteta u posedu lopte, tako da smo znali da moramo da ih pritisnemo. Mi nismo dovoljno dobri da igramo 90 minuta otvoreni, da svako ima posed i da se nadigravamo, i zato moramo da budemo dobri taktički“.

Za kraj: da li je Aron Remzi namerno dao gol „panenkom“?

„Nisam ni trenutak sumnjao da će postići gol, mada nisam ni znao da će onako izvesti penal. Znao sam, jer igra jako dobro, sa mnogo samopouzdanja. Njegov doprinos bio je nemerljiv. Da nije bilo njega, ne znam da li bismo ostvarili ovakav rezultat. Navijači ovde prave veliku buku, ali njemu to nije smetalo. Prilično sam siguran da Aron nije ni video originalnu „panenku“, nasmejao se Kris Kolmen.

Izvor: mozzartsport

FOTO: MN Press

Komentari / 0

Ostavite komentar