ШПА - финале: Брејк Валенсије у Мадриду!

"Слепи мишеви" изједначили против Реала у Мадриду! Кошаркаши Валенсије победили су Реал Мадрид у гостима са 86:79 и тако изједначили на 1-1 у финалној серији Ендеса лиге.

Кошарка 12.06.2017 | 09:00
ШПА - финале: Брејк Валенсије у Мадриду!
А у Мадриду мук! Брејк Валенсије, Дубљевићев ударац Реалу! Сада је финална серија изједначена на 1:1, наредна два меча у Валенсији.

'Слепи мишеви' су боље ушли у меч, први кватрал добили са 28:22, да би ’Краљевићи’ успели да до одласка на одмор смање разлику на два бода заостатка – 43:41.

У наставку меча, Мадриђани су успели да изједначе, а потом и да поведу, али су гости у полседњу деоницу добили са 25:15 и заслужено дошли до брејка у другој утакмици.

Брејк у Мадриду! Кошаркаши Валенсије изједначили су у финалу плеј-офа против Реала на 1:1 у серији, пошто су као гости савладали краљевски клуб са 86:79 (28:22, 15:19, 18:23, 25:15).

Следећа утакмица финалне серије игра се у среду. 14. јуна у Валенсији, а и у четвртом мечу ће ова екипа бити домаћин.

Сјајно су гости одиграли завршницу, односно последњу четвртину овог окршаја . Валенсија је повела у 32. минуту и од тог тренутка, па до краја констатно је чувала предност.

Успео је Реал да изједначи минут и по пре краја утакмицена 79:79. Ипак, Дубљевић, Састре и Сан Еметерио су били сигурни у самој завршници, што са пенала, што из игре и дошли до веома вредне и важне победе.

Валенсија има прилику да пред својом публиком освоји првенство јер се наредне две утакмице играју на њиховом паркету.

Црногорски репрезентативац Бојан Дубљевић предводио је победнички тим са 20 поена и девет скокова, а пратили су га Еметерио са 14 и Пјер који је додао десет поена.

Код Реала истакао се Серхио Љуљ са 22 поена и шест асистенција. Рејес је додао 14, док је Ноћиони меч завршио са 13.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар