ŠPA - finale: Brejk Valensije u Madridu!

"Slepi miševi" izjednačili protiv Reala u Madridu! Košarkaši Valensije pobedili su Real Madrid u gostima sa 86:79 i tako izjednačili na 1-1 u finalnoj seriji Endesa lige.

Košarka 12.06.2017 | 09:00
ŠPA - finale: Brejk Valensije u Madridu!
A u Madridu muk! Brejk Valensije, Dubljevićev udarac Realu! Sada je finalna serija izjednačena na 1:1, naredna dva meča u Valensiji.

'Slepi miševi' su bolje ušli u meč, prvi kvatral dobili sa 28:22, da bi ’Kraljevići’ uspeli da do odlaska na odmor smanje razliku na dva boda zaostatka – 43:41.

U nastavku meča, Madriđani su uspeli da izjednače, a potom i da povedu, ali su gosti u polsednju deonicu dobili sa 25:15 i zasluženo došli do brejka u drugoj utakmici.

Brejk u Madridu! Košarkaši Valensije izjednačili su u finalu plej-ofa protiv Reala na 1:1 u seriji, pošto su kao gosti savladali kraljevski klub sa 86:79 (28:22, 15:19, 18:23, 25:15).

Sledeća utakmica finalne serije igra se u sredu. 14. juna u Valensiji, a i u četvrtom meču će ova ekipa biti domaćin.

Sjajno su gosti odigrali završnicu, odnosno poslednju četvrtinu ovog okršaja . Valensija je povela u 32. minutu i od tog trenutka, pa do kraja konstatno je čuvala prednost.

Uspeo je Real da izjednači minut i po pre kraja utakmicena 79:79. Ipak, Dubljević, Sastre i San Emeterio su bili sigurni u samoj završnici, što sa penala, što iz igre i došli do veoma vredne i važne pobede.

Valensija ima priliku da pred svojom publikom osvoji prvenstvo jer se naredne dve utakmice igraju na njihovom parketu.

Crnogorski reprezentativac Bojan Dubljević predvodio je pobednički tim sa 20 poena i devet skokova, a pratili su ga Emeterio sa 14 i Pjer koji je dodao deset poena.

Kod Reala istakao se Serhio Ljulj sa 22 poena i šest asistencija. Rejes je dodao 14, dok je Noćioni meč završio sa 13.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar